Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor fi redeschise în acest weekend, iar Apa Nova, compania care s-a ocupat de reabilitarea lor, a anunțat că va fi organizate show-uri multimedia.

Astfel, începând de sâmbătă, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie. Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă şi lumini. În lunile iunie şi iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

(Sursa foto: Apa Nova)

"Fântânile din Piaţa Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureştenilor şi turiştilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică şi lumini, după doi ani de pauză. Suntem mândri că am implementat şi administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelenţă la care ne raportăm în fiecare zi", a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Fântânile bucureştene din Piaţa Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracţie a Capitalei.

"Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permiţând acum controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii", se mai arată în comunicat.

(Sursa foto: Apa Nova)

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, a căror reabilitare a fost făcută prin investiţii ale Apa Nova, furnizorul de apă şi servicii de canalizare al Capitalei, se redeschid cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, menţionează sursa citată.

Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor '80, au fost recunoscute, omologate şi publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Şir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafaţă a apei de 16.200 mp şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În perioada 14 mai 2022 - 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 - 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, se va restricţiona traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni), sub protecţia organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.(Sursa foto: Apa Nova)

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiului Bucureşti. În cei peste 20 de ani de activitate, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care au la bază investiţii de peste 560 de milioane de euro, până în prezent.

Sursa foto: Apa Nova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri