Klaus Iohannis consideră că inflația și scumpirile din ultima perioadă au drept cauză războiul provocat de Vladimir Putin. ”Singurii vinovați de scumpiri și inflație sunt Vladimir Putin și războiul lui. Nu căutați vinovații în Guvernul României”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a precizat că Guvernul a luat și va lua toate măsurile necesare pentru a combate crizele pe care le traversam.

”Chiar dacă războiul se va termina mâine, crizele vor continua. E o situație cu care se confruntă toate țările Europei”, a adăugat președintele.

De asemenea, acesta a precizat că vor exista și sincope în segmentul alimentar, tot ca un efect al crizelor.

Cât despre remarca guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a îndemnat românii să bea mai mult ceai de tei pentru a se calma în ceea privește scumpirile, președintele a precizat că situația pe care o traversăm este una dificilă.

”Poate acolo sunt mai mulți tei și pot bea ceai. Traversăm o situație dificilă și trebuie să avem grijă la ce și cât cheltuim”, a mai spus Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele a menționat că România se împrumută la dobânzi mai mari tot din cauza inflației.

Fără evaluări ale miniștrilor în criză

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că nu recomandă evaluări ale miniştrilor "în mijlocul crizei", iar premierul are la dispoziţie mecanisme constituţionale, dacă vreunul dintre miniştri nu performează.

Şeful statului a precizat că actualul guvern este "cel mai stabil, solid şi performant" din ultimii ani.

"Atunci când am încurajat formarea acestei coaliţii, lumea a crezut că fac o greşeală. Rezultatul - e cel mai stabil, solid şi performat guvern din ultimii destul de mulţi ani", a spus Iohannis.

Preşedintele susţine că o discuţie despre evaluarea miniştrilor "nu face bine" în actualul context.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri