La scurtă vreme de la condamnarea sa în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a reactionat pe pagina sa de Facebook. ”M-au luat... NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie”, a scris edilul.

M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele...Rămâneți cu bine, oameni buni! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați rămas alături în toți anii aceștia grei! Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc! Dumneavoastră, cetățenilor din Sectorul 5, vă doresc sănătate și fericire! Povestea noastră se oprește aici, din păcate. A fost frumos, atât cât ne-au permis, atât cât ne-au lăsat”, continuă Piedone, în postarea sa.

Totodată, edilul îndeamnă bucureștenii să iasă la vot, în momentul alegerilor, pentru stabilirea unui „primar drept, care să vă respecte”.

Edilul se adresează și familiilor tinerilor decedați în clubul Colectiv, dar și celor răniți care încă suferă consecințele din acea noapte.

”Piedone merge la pușcărie NEVINOVAT! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!!! Vă veți convinge”, atrage atenția Piedone, care a declarat că va continua să comunice chiar și din spatele gratiilor.

Primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Ultimul termen al procesului a avut loc în decembrie 2021, iar de atunci judecătorii au amânat de cinci ori pronunţarea sentinţei în acest caz.

Alin Anastasescu, unul dintre patronii grupului a primit cea mai mare pedeapsă, 11 ani și 8 luni de închisoare. Este urmat de Costin Mincu (patron Colectiv), 8 ani, Paul Gancea (patron Colectiv), 6 ani și 4 luni, Viorel Zaharia (pirotehnist), 6 ani și 10 luni cu executare, Marian Moise (pirotehnist), 6 ani și 10 luni cu executare, Antonia Radu (pompier), 8 ani și 8 luni cu executare și George Matei (pompier), 8 ani și 8 luni cu executare.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri