Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, vrea să deschidă un nou punct de eliberare a pașapoartelor în Grand Arena Mall. Acesta a precizat că noul punct de lucru va apărea în locul centrului de vaccinare care s-a închis.

”Venim în sprijinul celor care vor să-și facă sau schimbe pașaportul! Cunosc situația din ultima vreme despre cozile interminabile și programările întârziate de la centrele de pașapoarte din București și nu numai, drept pentru care am decis să deshidem în Sectorul 4, în Grand Arena Mall, un modern punct de eliberare a pașapoartelor, în locul în care până mai acum câteva zile a funcționat centrul de vaccinare”, scrie Băluță, în postarea sa.

Acesta promite că noul punct de lucru va fi deschis cât se poate de repede.

„Împreună cu domnul Toni Greblă, Prefectul Capitalei, am întreprins demersurile necesare pentru deschiderea cât mai rapidă a acestui punct de lucru”, notează edilul.

În cadrul noului punct de lucru, organizat de Primăria Sectorului 4 în locul Centrului de Vaccinare a cărui activitate tocmai a fost suspendată, vor funcționa 10 ghișee, la care vor lucra zilnic aproximativ 25 de funcționari, ce vor soluționa solicitările de pașapoarte ale cetățenilor ce locuiesc în sudul zonei metropolitane București-Ilfov.

Conform protocolului de colaborare între cele două instituții, Primăria Sectorului 4 va pune la dispoziție spațiul necesar pentru noul centru de pașapoarte iar de organizarea logistică a acestuia va fi responsabilă Instituția Prefectului Municipiului București.

Acte necesare pașaport în 2022 și taxele pe care trebuie să le plătești

Dacă nu aveți încă pașaport sau a expirat cel vechi, în 2022 vă costă sub 100 de lei un pașaport simplu temporar sau 258 de lei un pașaport simplu electronic.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de către persoanele care au împlinit 18 ani sau minorul căsătorit în condițiile legii, în ţară, la serviciile publice comunitare de paşapoarte în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, iar în strainătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

În cazul în care solicitanții paşapoartelor simple electronice nu se pot prezenta la serviciile publice comunitare de paşapoarte în a căror rază de competenţă au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar de paşapoarte.

Unde pot fi achitate taxele pentru eliberarea pașaportului

Costurile eliberării unui pașaport pot fi efectuate după cum urmează:

  • Online, către conturile Instituțiilor Prefectului;
  • Prin transfer bancar către conturile Instituțiilor Prefectului. Dovada efectuării tranzacției online durează maximum o zi;
  • La caseriile unităților CEC Bank;
  • Cash la casieriile aceleiași Trezorerii a Statului;
  • Prin mandat poștal la unul dintre Oficii.

Bineînțeles, trebuie menționat în documentul de plată: numele complet și CNP-ul, tipul pașaportului, codul IBAN, denumirea instituției („Trezoreria operativă” și numele județului) și suma cu pricina.

Acte necesare pentru eliberarea pașaportului

Actele necesare pentru eliberarea pașaportului sunt:

  • Cartea de identitate în original;
  • Dovada faptului că ai plătit taxele cetățenești, menționate mai sus;
  • Pașaportul anterior care a expirat (dacă este cazul).

Acte necesare pentru eliberarea pașaportului pentru copii

Actele necesare pentru eliberarea pașaportului pentru minorii sub 14 ani sunt următoarele:

  • certificatul de naştere al copilului, în original;
  • actele de identitate ale parinţilor sau al unuia dintre părinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, în original;
  • dovada achitării taxelor pentru paşaport, completate pe numele minorului, în original;
  • paşaportul anterior al minorului, dacă acesta există;
  • în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte, aceasta trebuie însoţită și de o procură de împuternicire din partea celuilalt părinte sau alte acte, după caz.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri