Secretarul de stat în MInisterul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat că săptămâna trecută, în Consiliul Tehnico – Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a fost avizat PUZ-ul pentru construirea Tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul, de pe traseul magistralei M4 (Lac Străulești – Gara de Progresul).

„La Ilfov au fost obținute toate avizele, s-a susținut documentația în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism săptămâna trecută, iar săptămâna aceasta se depun câteva completări și urmează emiterea avizului Comisiei. Pentru a urgenta procedurile, CJ Ilfov a acceptat ca ultima consultare publică să se deruleze în paralel cu procedura de avizare în Comisie”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, Ionel Scrioșteanu.

Potrivit lui, tronsonul Gara de Nord 2 - Gara Progresul are 13 stații și 1 depou suprateran nou construite, plus Stația Gara de Nord 2 existentă.

  • Lungime traseu: cca 12 km
  • Număr de stații: 13 + Depoul Progresul
  • Capacitate de transport: 50.000 călători/h și sens
  • Trenuri (material rulant): 15 bucăți
  • Valoarea estimată a lucrării este de circa 7,2 miliarde de lei, fără TVA.

Indicatorii tehnico - economici ai proiectului au fost aprobați cu condiția obținerii acordului de mediu, care va putea fi emis numai dacă sunt aprobate ambele PUZ-uri, atât pe București cât și pe Ilfov. De aceea, fac apel la conducerea și specialiștii Primăriei Municipiului București să urgenteze procedurile pentru aprobarea PUZ-ului pentru construirea Tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul”, a mai scris Scrioșteanu.

Acesta a mai spus că, deoarece mare parte din investiție este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), este „imperios să ne grăbim și să rezolvăm toate avizele, astfel încât până la data de 31 decembrie 2023, să poată fi semnat contractul de proiectare și execuție”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri