Când vine vorba de planificarea designului de iluminat pentru dormitorul copilului, acesta este destul de asemănător cu orice altă cameră din casă, în sensul că, în general, aveți nevoie de iluminare ambientală, de iluminare de lucru și, poate, și de iluminare de accent.

Câteva considerații care vă pot ajuta să decideți asupra tipului de corpuri de iluminat pe care să le puneți în cameră:

  • Care sunt activitățile care au loc adesea în cameră?
  • Are copilul dumneavoastră un spațiu de birou pentru studiu și teme?
  • Este cititul în pat o rutină de noapte?
  • Îi place copilului dumneavoastră să se joace cu jucării complicate sau puzzle-uri care necesită o iluminare bună pentru o mai bună vizibilitate?

Ținând cont de aceste aspecte, iată câteva sfaturi rapide care să vă ajute să alegeți corpuri de iluminat potrivite pentru dormitorul copilului dumneavoastră:

Asigurați o varietate de opțiuni de iluminat

Deoarece camera este un spațiu pentru o varietate de activități, de multe ori nu este suficient să aveți doar un singur tip de corpuri de iluminat.

Un iluminat de deasupra capului, cum ar fi corpurile de iluminat montate pe tavan, o plafornieră sau luminile suspendate, va oferi o iluminare generală pentru ca copiii dvs. să își desfășoare sarcinile practice zilnice obișnuite, cum ar fi îmbrăcatul, sau joaca.

Dacă copilul dvs. își va face temele în dormitor, puteți avea o lampă de birou sau o lampă de podea chiar lângă masă. O lampă de citit pe noptieră este, de asemenea, importantă, nu doar pentru cititul și poveștile de la culcare, ci și pentru a-l ajuta pe copilul dumneavoastră să se relaxeze și să se pregătească pentru somn.

Alegeți corpuri de iluminat care se potrivesc dimensiunilor spațiului

Dacă dormitorul copilului este mic, să optați pentru o lampă de masă sau o lampă de podea mai mică ar fi o idee bună, pentru a evita ca încăperea să arate și să se simtă prea aglomerată.

Cu toate acestea, dacă camera este spațioasă, vă puteți juca cu corpuri de iluminat mai sofisticate, care pot fi folosite ca piese de decor.

Nu uitați de luminile de noapte sau de veghe

Multor copii, în special celor mai mici, nu le place să se afle într-o cameră în care este întuneric beznă. Asigurați-vă că aveți la îndemână o lampă de veghe (de preferință cu priză, pentru ca bateria să nu se descarce peste noapte) doar pentru a evita ca încăperea să devină prea întunecată.

O lampă de veghe lumină de noapte poate împiedica camera să devină prea întunecată și îi permite copilului dvs. să se simtă confortabil și în siguranță.

Poate ajuta la evitarea întunericului și vă poate împiedica să vă loviți cu degetul de la picior de mobilierul din camera copilului, cum ar fi masa de schimb sau pătuțul.

Luminile de noapte sunt, de asemenea, excelente pentru siguranță, mai ales dacă dvs. sau copilul tău trebuie să vă deplasați noaptea. În afară de dormitor, ar trebui să luați în considerare instalarea luminilor de noapte și în baie, lângă scări sau pe holuri.

Copiii au tendința de a nu sta într-un singur loc, așa că păstrați o lampă de veghe cu plugin lângă scări pentru orice rătăcire nocturnă și rătăcire.

Păstrați o lampă de noapte și în baie. Nu se știe niciodată când cineva va trebui să facă o pauză pentru a merge la oliță sau pentru a bea apă.

Lămpile de masă reprezintă un decor excelent

Lămpile de masă sunt mereu la vedere și pot fi folosite ca piesă de design în cameră. Nu numai atât, dar sunt mici și ușor de înlocuit pe măsură ce copilul trece prin diferite etape sau chiar prin diferite personaje preferate!

Cu atât de multe opțiuni disponibile, puteți alege cu ușurință una care se potrivește cu estetica dvs. sau puteți opta pentru cele amuzante și excentrice, care vor aduce un zâmbet pe fața copilului dvs.

Dacă camera de zi, camera de joacă sau dormitorul dvs. nu dispune de prea mult spațiu, optați pentru o lampă de podea sau o lampă de masă mai mică pentru a nu da senzația de prea multă aglomerație.

Dacă aveți spațiu suplimentar, nu vă fie teamă să alegeți o opțiune de iluminat care să facă o mică declarație.

O lampă de birou (sau un fel de iluminare de lucru) este ideală dacă un copil își va face temele în dormitor. Și nu uitați o lampă de citit pentru cea mai importantă parte dintre toate: ora poveștilor.

Alegerea iluminatului perfect nu ar trebui să fie la fel de dificilă ca și inventarea becului. Și, în cele din urmă, nu există cu adevărat un mod greșit de a alege corpuri de iluminat (cu excepția cazului în care uitați să vă conectați lampa). Fie că este vorba de scopuri de siguranță într-un dormitor pentru copii sau de a arunca o strălucire blândă într-o cameră de copii prin plafoniere elegante, iluminatul servește o varietate de scopuri în casă.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri