Dintre cele două tipuri de bază de vopsele, pe bază de ulei (alchidică) și pe bază de apă, vopseaua pe bază de apă sau lavabilă este cea mai populară, fiind utilizată atât în proiecte de exterior, cât și în interior, acasă, în spațiile publice și în birouri sau spații comerciale. Popularitatea sa poate fi atribuită avantajelor pe care le aduce, ușurinței în curățarea suprafețelor și capacității de a se usca rapid. În plus, unele vopsele lavabile sunt certificate ecologic, inodore și au proprietăți antimicrobiene.

Conform specialiștilor Econstrukt – o echipă formată din profesioniști cu experiență în oferirea de produse și soluții pentru amenajări și renovări – pentru a alege o vopsea lavabilă foarte bună este necesar să ținem cont de câteva aspecte de bază, pe care le vom descrie în cele ce urmează.

Vopsele lavabile – Caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere

Când vine vorba despre diverse tipuri de vopsea lavabilă există diferențe destul de mari în materie de preț și calitate, dar și în ceea ce privește anumite caracteristici de bază.

  • Puterea de acoperire – Econstrukt recomandă să alegi vopsele lavabile cu putere de acoperire cât mai mare și cu grad ridicat de dispersie, care permit economie în utilizarea produsului. O recomandare pentru cei care sunt în căutarea unui astfel de produs poate fi vopseaua lavabilă Vitex Vi Pol, care are și un preț foarte accesibil.
  • Formula vopselei lavabile – Alege vopsele lavabile fără amoniac și alte substanțe nocive, mai ales dacă vei folosi produsul în interior. Econstrukt recomandă gama Vitex Eco, datorită faptului că din formula acestor vopsele nu fac parte hidrocarburi aromatice, formaldehidă liberă sau metale grele. De asemenea, recomandarea specialiștilor este să îți îndrepți atenția spre o vopsea lavabilă inodoră.
  • Gradul de lavabilitate (rezistența la frecare umedă) – Toate vopselele lavabile pot fi curățate cu soluții pe bază de apă, însă unele sunt mai rezistente decât altele. Este și cazul vopselei emulsionate superlavabilă Vitex Classic, care poate fi spălată frecvent fără ca aspectul suprafeței să se deterioreze.
  • Proprietăți speciale – Dacă ai posibilitatea, alege vopsele lavabile care au certificări ce dovedesc anumite proprietăți speciale, precum rezistența la umiditate și condens, protecția împotriva mucegaiului și ciupercilor, prezența ionilor de argint în formulă, caracterul antimicrobian sau proprietățile de nivelare a suprafeței. Poți găsi astfel de vopsele lavabile în gama de produse Vitex disponibilă la Econstrukt.

Vopsea lavabilă acrilică – Recomandarea specialiștilor Econstrukt

Există mai multe tipuri de vopsea lavabilă, ceea ce poate face și mai dificilă alegerea, mai ales dacă nu ești familiarizat cu astfel de produse. Însă, punând în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui tip, putem ajunge la o concluzie clară: vopseaua lavabilă acrilică este o opțiune care aduce multiple beneficii, indiferent de natura proiectului tău.

Acest tip de vopsea lavabilă are mai mulți polimeri acrilici în formula sa. Prin urmare, oferă o mai bună aderență, durabilitate și rezistență. Este recomandată pentru pereții de interior, fiind totodată foarte potrivită pentru mobilierul de exterior și pentru mobila de bucătărie care are nevoie de un aspect reîmprospătat.

În magazinul online Econstrukt poți găsi vopsea lavabilă Vitex pentru numeroase tipuri de aplicații, cu raport excelent calitate – preț.

Ai nevoie de vopsea lavabilă acrilică de calitate,durabilă, rezistentă, cu putere de acoperire excepțională, cu uscare rapidă și finisaj impecabil? Apelează la specialiștii Econstrukt, care te vor ajuta să faci o alegere informată și să optezi pentru produsele potrivite pentru proiectul tău. Pe lângă sfaturi avizate, la Econstrukt vei găsi vopsea lavabilă de foarte bună calitate, cu care vei obține rezultate peste așteptări.

Sursa foto: istock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri