Dacă vă gândiți să vă cumpărați un aparat de aer condiționat, nu alegeți doar primul tip sau unitate pe care o găsiți. Pentru a obține un control foarte eficient al climei, care să vă satisfacă nevoile, este vital să găsiți cel mai bun aparat de aer condiționat pentru proprietatea dvs.

Elaborarea a ceea ce aveți nevoie de aerul condiționat, locul în care îl doriți și caracteristicile particulare pe care le doriți, toate acestea vă vor ajuta să obțineți un control adecvat al climatizării. Iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă decideți.

1. Alegeți un tip de sistem adecvat

Există o mulțime de tipuri diferite de aparate de aer condiționat, așa că restrângeți căutarea prin identificarea sistemului de climatizare care vi se potrivește.

Dacă aveți nevoie de un control al climei pe termen scurt, o unitate autonomă, portabilă, ar putea fi cel mai bun aparat de aer condiționat pentru dvs. Acestea nu sunt cu siguranță cea mai ieftină sau cea mai eficientă modalitate de a vă răci proprietatea, dar pot fi o soluție temporară bună. Nu au nevoie de instalare și se conectează ușor la rețeaua electrică.

Dacă sunteți în căutarea unui mod eficient și economic de a vă încălzi și răci proprietatea, veți dori un sistem de aer condiționat split, multi-split sau central.

Acestea trebuie să fie instalate în casa sau în afacerea dvs. de către un profesionist cu certificare. De obicei, acestea constau dintr-o unitate exterioară și una sau mai multe unități interioare. Sistemele centrale sau multi-split sunt cele mai bune pentru încălzirea și răcirea unor proprietăți întregi sau a mai multor spații, în timp ce un sistem split este ideal pentru controlul climatului într-o singură cameră.

2. Decideți unde doriți să vă instalați aerul condiționat

Decizia privind locul în care doriți controlul climatizării în proprietatea dvs. vă va ajuta să stabiliți care tip de unitate este cel mai bun aparat de aer condiționat pentru dvs. Acest lucru se datorează faptului că diferite sisteme și unități se potrivesc unor spații diferite.

Unitatea centrală de aer condiționat este foarte populară datorită modului discret în care este - țevile sale ascunse și gurile de aerisire subtile o fac abia vizibilă. Din cauza cantității semnificative de spațiu pe care o ocupă, cel mai bine se instalează atunci când o proprietate este în construcție - deși este posibil să fie modernizat în clădirile mai mari. Optați pentru aer condiționat central numai dacă aveți mai multe camere sau o întreagă proprietate pe care doriți să o încălziți și să o răciți.

Dacă doriți un sistem split sau multi-split, aveți la dispoziție o gamă largă de unități interioare din care puteți alege. Care este cel mai bun aparat de aer condiționat pentru dvs. depinde în principal de încăperea în care doriți să îl amplasați. Iată 3 dintre cele mai populare:

  • Unități montate pe perete

Acestea sunt un aparat universal - ideal pentru a fi folosit în dormitoare, mansarde, camere de server și birouri. Acestea sunt așezate sus pe perete, aproape de tavan.

  • Unități cu casetă de tavan

Acestea sunt, de asemenea, foarte populare - ideale pentru spații comerciale precum birouri, restaurante și magazine cu spațiu liber limitat pe pereți.

  • Unități montate pe podea

Acestea sunt ideale pentru verandele cu un perete pitic - se vor potrivi perfect sub ferestrele dvs. și se vor conecta ușor la exterior.

Un profesionist cu experiență vă va putea oferi sfaturi de specialitate cu privire la cel mai bun aparat de aer condiționat pentru dvs.

3. Calculați cât de puternic aveți nevoie să fie aerul condiționat

Puterea unui sistem de aer condiționat se măsoară în BTU (unități termice britanice). Cu cât este mai mare BTU-ul său, cu atât este mai eficient în răcirea unei încăperi.

Pentru a obține cel mai bun aparat de aer condiționat pentru un spațiu, asigurați-vă că acesta are un BTU adecvat. Prea mare și veți plăti pentru mai mult decât aveți nevoie, prea mic și nu veți obține performanța dorită.

Iată o idee aproximativă a ceea ce veți avea nevoie:

Cameră mică - 14m² - 6.000 BTU
Cameră medie - 23m² - 10.000 BTU
Cameră mare - 28m² - 12.000 BTU

Cu toate acestea, este important să țineți cont de cantitatea de lumină solară pe care o primește o cameră - o seră orientată spre sud va avea nevoie de un aer condiționat mai puternic decât un dormitor orientat spre nord. Camerele cu aparatură electronică au nevoie, de asemenea, de o putere de răcire mai mare.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri