Capitala Bulgariei Sofia s-a plasat pe locul trei pe lista celor mai bune oraşe europene pentru gurmanzi, conform unui studiu prezentat de site-ul uswitch.com, în timp ce Bucureștiul a ocupat locul 10.

Studiul a fost desfăşurat prin colectarea de date din TripAdvisor pentru un total de 235.000 de restaurante (522 din Sofia) ţinând cont de următoarele variabile pentru fiecare capitală europeană: opţiuni de mâncare vegetariană, cafenele, pub-uri, fast food, gustări, preţ mediu şi număr de restaurante. Apoi a fost creat un index care a calculat un scor în funcţie de aceste informaţii, conform site-ului. Media ponderată pentru fiecare oraş în parte şi pentru fiecare restaurant a fost calculată ţinând cont de numărul de restaurante şi de recenzii, ponderea mergând spre rezultatele cu mai multe date disponibile. Rezultatul în clasament este mai ridicat dacă un oraş are un rating mai ridicat şi preţuri mai scăzute, conform site-ului,. Oraşele au fost clasate folosind un rang procentual, conform Agerpres.ro.

În clasamentul general al celor mai bune oraşe europene pentru gurmanzi Atena s-a plasat pe primul loc, fiind urmată de Belgrad şi Sofia (cu scorul de 79,63/100). Clasamentul continuă cu Tirana, Valletta şi Lisabona, iar Vilnius, Bratislava, Zagreb şi Bucureşti încheie primele 10 poziţii.

Sofia se află pe primul loc în ceea ce priveşte cafenelele (cu un scor de 9,19/10), urmată de Bucureşti şi de Atena.

Capitala bulgară este pe locul doi după Skopje în ceea ce priveşte restaurantele de tip fast food (cu un scor de 9,02/10).

Sofia ocupă locul şase între cele mai bune capitale pentru gustări (cu un scor de 8,81/10), fiind precedată de Tirana, Atena, Zagreb, Valetta, Lisabona şi respectiv urmată de Belgrad, Skopje, Praga şi Bratislava.

În ceea ce priveşte alte variabile individuale, Sofia se plasează pe locul 8 în clasament (cu scorul de 8,68/10) pentru restaurante cu opţiuni vegetariene, urmată de Praga şi Riga.

În mod surprinzător, oraşul nu apare printre primele 10 cele mai ieftine capitale în ceea ce priveşte costurile mâncării (acest clasament este dominat de Skopje, Belgrad şi Bratislava). Preţul mediu al mâncării la Sofia, conform studiului, este de 24,51 dolari, care este totuşi departe de a fi unul scump.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Sursa foto: vectorfusionart / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri