Un nou proiect în favoarea digitalizării și creșterii performanței afacerilor locale din România este implementat în beneficiul antreprenorilor din regiunea Sud - Muntenia, cu accent pe dezvoltare sustenabilă și efecte pe zona de incluziune socială și combatere a sărăciei. Lansată sub forma unui marketplace dedicat IMM-urilor județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, noua platformă Stilulmeu.ro aduce economia locală în fața consumatorilor din mediul online.

Misiunea socială a proiectului de față este creșterea gradului de promovare a producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din Regiunea Sud-Muntenia în sistemul de vânzări online, iar partea de inovație constă în implementarea unui algoritm de personalizare a cumpărăturilor.

Conceptul platformei Stilulmeu.ro este unul original, proiect de economie socială care furnizează firmelor înscrise pe platformă acces la o zonă modernă și fiabilă de e-commerce plus suport și know-how în domeniul sustenabilității. Oportunități complexe de vânzare online, cu marketing, PR și abordare modernă la standarde europene - totul este înglobat pentru ca producătorii și comercianții locali să aibă parte de mai mult decât o simplă listare online, de capacitatea de atingere a unor indicatori de performanță pe o piață europeană tot mai concurențială.

De cealaltă parte, Stilulmeu.ro se dorește a fi un marketplace util pentru clienții finali, cei care au astfel legătura directă cu producători și comercianți locali, rezultând posibilitatea unor alegeri avantajoase și sustenabile pentru achizițiile lor de produse fashion, decorațiuni interioare și cadouri practice.

"Am dezvoltat platforma Stilulmeu.ro drept un agregator de oferte cu servicii complete pentru organizațiile înscrise, inclusiv afaceri de familie și ateliere meșteșugărești care reprezintă un segment de piață necompetitiv, nu dispun de cunoștințe și fonduri necesare pentru a-și promova în mod corespunzător și eficient produsele. Ca proiect de tip întreprindere socială, Stilulmeu.ro pune accent pe digitalizare în industria modei, pe dezvoltare sustenabilă în beneficiul economiei locale și deci a comunităților din regiunea Sud - Muntenia", explică Patricia Codescu, fondator și CEO al ChoozFit SRL, compania care dezvoltă platforma Stilulmeu.ro.

Serviciile din cadrul noului marketplace cu un concept original axat pe dezvoltare economică locală sustenabilă vor fi implementate în cadrul proiectului SEED - Social Economy Entrepreneurship Development, POCU/449/4/16/128496, Linia de finanțare: POCU 2014-2020, Axa prioritară „Incluziunea sociala si combaterea sărăciei”, Operațiunea „Consolidarea capacitații întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă”.

Acest proiect de economie socială folosește resursele tehnologiei moderne pentru creșterea gradului de competitivitate a producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare și cadouri din Regiunea Sud-Muntenia. O mai bună promovare a acestora prin creșterea prezenței în mediul comerțului online generează șanse echitabile pentru eficiență de business, totul în contextul unor acțiuni ce țin cont de nevoia de modă sustenabilă pentru publicul general.

De altfel, Patricia Codescu s-a remarcat în ultima perioadă tocmai prin dezvoltarea ChoozFit, proiectul său de sustenabilitate în modă, care a reușit să se claseze printre semifinaliștii competiției European Social Inovation. Conceptul de la care pornește ChoozFit este acela de a le oferi brandurilor digitale de modă o aplicație personalizată pentru nevoile clienților lor, pe care astfel îi pot ajuta să facă alegeri mai sustenabile. Este vorba despre soluții personalizate, un algoritm care combină reguli / sugestii de modă de la stiliști cu caracteristicile personale ale fiecărui utilizator, precum culoarea părului și a ochilor, tipul de siluetă, stilul și elementele de personalitate.

Patricia Codescu subliniază nevoia de folosire a digitalizării în favoarea sustenabilității, pentru protejarea mediului înconjurător, prin educația publicului, dar și a companiilor din industria de fashion, cu privire la alegeri responsabile. Prin platforma Stilulmeu.ro, IMM-uri din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman vor avea acces la resurse de creștere a performanței de business, dar și la resurse din zona de responsabilitate socială corporativă, la standardele altfel accesibile doar corporațiilor cu capacitate financiară deosebită.

După studii la instituții prestigioase și o carieră în poziții de top management în business development și marketing în afara României, Patricia Codescu s-a întors în țară dornică de a provoca schimbarea în bine, de a contribui la dezvoltarea economică sustenabilă pe plan local, cu abordare specifică în industria producției de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și alte produse conexe.

"Este nevoie de acțiune acum, în condițiile în care Uniunea Europeană a conștientizat situația de urgență privind clima și protecția mediului în Europa și la nivel global. Industria de modă globală are un impact negativ colosal asupra mediului înconjurător, fiind al doilea poluator din lume după industria petrolieră. Așa cum am explicat cu fiecare ocazie, fenomenul de „fast-fashion” a forțat consumatorii să privească hainele ca pe niște obiecte de unică folosință", mai spune Patricia Codescu.

Citeste si:

    "Se folosesc cantități uriașe de resurse neregenerabile la nivel mondial pentru a produce haine care sunt folosite pentru o perioadă scurtă, înainte de a ajunge într-un depozit de deșeuri sau de a fi arse. Alegerile nepotrivite ale consumatorilor determină o cantitate semnificativă de deșeuri. Europenii, inclusiv românii, devin tot mai conștienți de impactul alegerilor personale asupra mediului. Comportamentul de consum se schimbă în bine, iar producătorii și comercianții de succes într-un viitor mai verde trebuie să țină cont de aceste aspecte, să adere la trendul pro alegeri sustenabile și să îl încurajeze, pentru o schimbare accelerată, spre binele nostru comun", adaugă inițiatoarea proiectului Stilulmeu.ro.

    Printre primii producători locali din regiunea Sud-Muntenia inscrisi pe platforma Stilulmeu.ro se numără Brâu Muntenesc (producător ii tradiționale) din Ploiești, județul Prahova, Sandart Wood SRL (producător decorațiuni de lemn) din Ploiești, județul Prahova, Alisia Enco (producător îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii) din Ploiești, județul Prahova, Bebe Boutique (producător îmbrăcăminte pentru copii) din Provița de Jos, județul Prahova, Deco Art (producător de păpuși tradiționale) din Giurgiu, județul Giurgiu, Lucille Craftshop (producător de jucării, decorațiuni, accesorii, craft) din Câmpina, județul Prahova și Cristina Boboc (producător decorațiuni personalizate) din Topoloveni, județul Argeș.

    Citeste si:

      Sursa foto: Stilulmeu.ro

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Social »



      Setari Cookie-uri