Conceptul de casă inteligentă prinde contur odată cu dezvoltarea tehnologiei. Urmând un trend ascendent, cererea pentru dispozitive smart, menite să asigure siguranța locuinței, a crescut în ultima perioadă.

În esență, locuința reprezintă un spațiu personal, un loc menit să ofere liniște și relaxare în perioadele stresante ale zilei. Așadar, atunci când perioada vacanțelor se apropie, unul dintre aspectele importante ale planificării concediului se referă la găsirea unor metode eficiente pentru a spori nivelul de protecție al casei.

Prin urmare, monitorizarea căminului prin intermediul unor gadgeturi inteligente oferă utilizatorului controlul deplin asupra facilităților din interiorul căminului.

De la sisteme de alarmă performante, la senzori capabili să detecteze mișcările ferestrelor sau prize smart ce dau impresia că locuința este în permanență locuită, următoarele dispozitive vor aduce sentimentul neprețuit al siguranței.

Încuietoare inteligentă

Perspectivele tehnologiei se referă la ușurarea sarcinilor casnice și, în același timp, întăresc securitatea întregii case. Un exemplu pertinent se referă la încuietoarea inteligentă, un model de yală a erei moderne, unde cheile sunt mai degrabă un element al trecutului.

În acest fel, telefonul mobil devine singura modalitate prin care ușa se poate deschide. Cu ajutorul unei aplicații, accesul în casă se poate controla de la distanță. În funcție de producător, acest tip de încuietoare folosește și autentificarea în doi pași, cu un email de confirmare ori un mesaj transmis pe telefonul mobil.

Mai mult, dacă ușa se deschide neașteptat, utilizatorul primește o alertă, cu scopul de a fi mereu informat cu privire la siguranța căminului.

Camera de supraveghere

Când vine vorba de protejarea spațiului de locuit, interiorul casei se clasează mereu în fruntea clasamentului. Ei bine, o camera de supraveghere pentru exterior își demonstrează utilitatea în multe privințe.

În primul rând, o cameră de supraveghere cu o rezoluție 4K captează imagini clare, chiar și în condiții de lumină puternică sau slabă, așadar utilizatorul are la dispoziție înregistrări video cu o calitate ridicată. Mai mult, anumite modele beneficiază de un senzor focal, util în momentul în care detectează o mișcare în proximitatea sa.

Pe lângă faptul că se instalează ușor și manevrează prin intermediul unei aplicații instalate pe telefon ori tabletă, camerele de supraveghere limitează accesul persoanelor necunoscute.

Priza smart

Diferența dintre o priză obișnuită și una inteligentă este una cât se poate de simplă: oferă proprietarului control total asupra aparatelor conectate. Astfel, iluzia unei case locuite, atunci când membrii familiei sunt plecați, se construiește doar cu ajutorul unei aplicații mobile.

Printre beneficiile oferite de o priză smart se numără posibilitatea de a vedea consumul de energie electrică al dispozitivului conectat, modul de vacanță integrat în sistemul de operare a prizei, ce dă senzația că o persoană se află mereu în casă, și ocazia de a implementa un program de funcționare a aparatelor.

Senzor Wi-Fi pentru ușă și fereastră

Montarea unui sistem de siguranță complex vine la pachet cu o serie de costuri ridicate pentru bugetul familiei. În consecință, un senzor pentru ușă și fereastră constituie un exemplu perfect de eficiență și funcționalitate. După instalare, senzorul va trimite notificări utilizatorului pe telefonul mobil în momentul în care ușa sau geamul sunt deschise.

Gândul că locuința este protejată corespunzător pe toată perioada vacanței induce sentimentul de relaxare. Într-o eră modernă, fiecare persoană are ocazia să păstreze în siguranță casa în timp ce se distrează alături de cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri