România pare să se afle între două extreme: una în care persistă valurile de caniculă și instabilitate atmosferică specifice perioadei și alta care aduce. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă pentru mai multe județe din, dar și un cod portocaliu de ploi abundente în mai multe orașe din vestul țării.

ANM: Cod galben de caniculă. Ce regiuni sunt vizate

Meteorologii ANM au emis un cod galben care anunță un val puternic de căldură și disconfort termic ridicat, valabil astăzi, 9 august.

„Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade”, anunță ANM.

ANM: Cod portocaliu de ploi

ANM a emis și un cod portocaliu de ploi abundente ce vor cuprinde mai multe județe din vestul țării, în intervalul 9 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00.

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Temperaturile vor rămâne apropiate de normalul perioadei în primele două săptămâni din august, ușor mai ridicate în regiunile vestice, urmând ca după 15 august valorile termice să crească din nou, potrivit estimărilor actualizate făcute de Administrația Națională de Meteorologie. Finalul lunii va aduce din nou vreme foarte caldă în cea mai mare parte a țării, arată ANM.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri