Un avion uşor a căzut, duminică dimineaţă, în lacul Colibiţa. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, au fost identificate două victime.

Salvatorii sunt în continuare la fața locului și încă se fac manevre de resuscitare în cazul pilotului, a precizat Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistrița.

"Colegii mei au reușit de patru ori să-l resusciteze, însă de fiecare dată acesta a reintrat în stop cardio-respirator. Sunt mai bine de 90 de minute de când se fac procedurile protocolului de resuscitare și în continuare se lucrează pentru salvarea bărbatului. În ceea ce privește pasagerul german de 45 de ani, acesta este conștient, stabil, a fost evaluat din punct de vedere medical și nu e impune transportul acestuia la spital. Protocolul de resuscitare în cazul pilotului a fost început la câteva minute pentru că unul dintre colegii noștri, pompier paramedic aflat în timpul liber, cu sprijinul altor persoane, a reușit să-l scoată din epava avionului și să-l pună pe o barcă unde să înceapă protocolul de resuscitare", a declarat reprezentantul ISU Bistrița.

"Din punct de vedere tehnic, protocolul de resuscitare dureazaă 45-50 minute, dar ținând cont că bărbatul a răspuns în repetare rânduri manevrelor, inclusiv s-a reușit o formă de stabilizare pentru a fi transportat cu elicopterul, dar imediat ce a fost urcat, a reintrat în stop cardio-respirator, iar colegii aplică protocolul lângă aeronavă, pentru că încercăm să ne agățăm de orice speranță pentru a încerca să salvăm bărbatul", a mai precizat Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistrița.

Sursa foto: ISU Bistrița

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri