UPDATE 13:22 - ISU București- Ilfov,73 interv a avut, până l a această oră 73 de intervenții (67 în București, 6 in Ilfov). În total, 59 de copaci au căzut, 32 de autovehicule au fost avariate, 2 stalpi au căzut din cauza vântului puternic, la și 4 table și două elemente de construcție.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă de ieri un cod galben de intensficări ale vântului pentru jumătatea estică și țării și pentru județele din centrul României. Și Bucureștiul este inclus în această avertizare transmisă de meteorologi, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență București (ISU) are câteva recomandări pentru locuitorii Capitalei.

„Intervenim pentru gestionarea situațiilor de urgență apărute ca urmare a intensificării vântului în București și Ilfov. Sunt peste 20 de cazuri în care am intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți și a elementelor de construcții desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite. Situația este în dinamică, actualizăm pe parcurs”, a anunțat ISU București- Ilfov, printr-o informare oficială.

ISU București recomandă cetățenilor următoarele măsuri preventive:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intensificările puternice ale vântului vor fi resimțite până azi, 18 septembrie, la ora 20:00.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri