Ai reușit să îți îndeplinești visul și să îți cumperi casa pe care ți-ai dorit-o. Ai amenajat-o după preferințe, iar acum a venit și rândul curții. Dacă îți dorești să îți petreci în liniște și relaxare serile și zilele libere, este necesar să îți amenajezi și grădina casei.

Înainte de a te apuca să decorezi, alege gazonul și decide cu ce pavezi aleile din curte. Culoarea gresiei și calitatea sunt foarte importante, deoarece îți dorești să aibă o durată de viață cât mai lungă și să arate frumos. Dacă îți dorești și calitate, pe lângă toate acestea, fii atent și la ce adeziv pentru gresia de exterior folosește meșterul care îți face lucrarea.

Odată stabilite aceste detalii, îți poți lăsa imaginația liberă pentru decorarea grădinii. Ți-am pregătit câteva sfaturi utile, ca să te ghideze în demersul tău.

Lista și bugetul

Ești gata să treci la treabă și ai o grămadă de idei. Notează-le pe toate. Înainte de a te apuca de orice, uită-te atent pe schiță și la dimensiunile curții, ca să alegi cum și unde amplasezi decorațiunile, fără să fie nevoie să le înghesui.

Documentează-te, caută și bugetează fiecare obiect pe care ți-l dorești. De asemenea, înainte de a alege, alcătuiește o listă cu prețuri. Poți selecta din mai multe magazine de profil, iar dacă ai posibilitatea să comanzi cu livrare în magazin, vei scuti costul transportului. Pentru obiectele mari, care au nevoie să fie transportate de mai mulți oameni, poți solicita livrare la domiciliu. Fii atent și la acest detaliu, ca să te asiguri că alegi serviciul de livrare în curte și că nu te vei trezi cu obiectele lăsate în stradă.

Cum decorezi grădina

Luminile sunt foarte relevante în orice grădină. Cine nu își dorește o atmosferă plăcută, seara, indiferent de anotimp?

Acum ai foarte multe variante din care să alegi. Lămpile cu alimentare solară sunt ideale pentru aleea de la intrare în curte, te vor ajuta să vezi pe unde mergi, dar vor avea și un aspect estetic plăcut.

Pentru terasă, poți alege un șir de becuri pentru exterior, ca să ai o atmosferă de poveste seară de seară.

Dacă alegi să îți decorezi grădina în stil rustic, poți opta pentru canapele și fotolii de ratan. Dacă îți place stilul minimalist, orientează-te către obiecte din aluminiu, cu linii fine și fără forme. În cazul în care preferi stilul modern, canapelele din paleți sunt soluția pe care o ai la îndemână.

În ceea ce privește statuetele de grădină, este bine să ți le alegi, de asemenea, în funcție de stil. Clasice, din marmură sau colorate, cum ar fi piticii de grădină, ele au rolul de a întregi atmosfera din curtea ta.

Grătarul este un alt obiect importat. Ai de ales din nenumărate oferte. Fie că vrei un grătar fix, din cărămidă, ciment sau unul mobil pe care să îl manevrezi ușor, important este cu cine îți petreci timpul în jurul lui.

Natura din grădina ta

Gazonul îl poți achiziționa gata crescut sau poți plata semințe. Oricare ar fi alegerea, nu uita să bugetezi și o mașină de tuns iarba, pentru că vei avea nevoie ca să îl îngrijești. Dacă știi că nu ai timp de acest lucru, alege să pui pietriș sau beton.

Plantele de exterior îți vor înfrumuseța curtea. Le găsești în magazinele de profil, important este să le alegi ghivecele și jardinierele potrivite, atât cu stilul grădinii, dar și cu dimensiunile spațiului, ca să se poată dezvolta cum trebuie. Fiecare plantă are nevoie de îngrijire și de atenție și va fi necesar să îți aloci timp, o dată pe săptămână, să le îngrijești.

Plantele aromatice vor fi unul din atuurile tale în fața prietenilor. Imaginează-ți aromele de la busuioc, cimbrișor sau levănțică! Dacă îți place să grădinărești, poți să plantezi zmeură sau mure.

Dacă ai unde și cum, poți să-ți plantezi și câțiva pomi. Pot fi fructiferi sau doar decorativi, ca să țină puțină umbră în zilele călduroase.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri