Compania Municipală Termoenergetica anunţă pe SICAP licitaţie pentru închirierea a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice. Acestea urmează să fie amplasate în 20 de puncte termice din toate cele şase sectoare ale Capitalei. Valoarea totală estimată este de 20.668.371 lei.

”Aceste puncte termice sunt cele care în ultimi un an - doi au avut mai multe probleme cu parametrii insuficienţi. Totodată, este vorba despre genul de puncte termice la care există şi posibilitatea de a instala, pentru că au fost mai multe puncte termice cu probleme, dar la unele nu a fost posibil din punct de vedere tehnic, dat fiind că spaţiul dintre blocuri nu permitea amplasarea", a precizat directorul general al companiei, Claudiu Creţu, pentru AGERPRES.

Potrivit primarului general al Capitalei, de aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, arondate punctelor termice unde au fost identificate probleme. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6

Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00. Aceste capacităţi modulare urmează să asigure producerea energiei termice până la data de 30 aprilie 2023. Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022, conform primarului Nicușor Dan.

Primarul a mai menționat varianta închirierii acestor centrale și la începutul verii. ”Estimăm că punerea lor în funcțiune se va realiza până la începerea sezonului rece, durata de închiriere fiind de 12 luni. Capacitățile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 1-2 Gcal/h” afirma atunci Nicușor Dan.

Trebuie precizat că electrocentralele din București au o putere totală de 4375,25 Gcal/h, potrivit datelor Elcen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri