Când vine vorba de bunuri de valoare, este esențial să îți iei cele mai bune măsuri de prevenire și precauție, ca să te asiguri că vor rămâne în siguranță, iar astfel să eviți potențiale pagube. Fie că e vorba de obiecte de lux, precum mașini, ceasuri sau bijuterii, sume mari de bani sau propria locuință, este indicat să apelezi la măsuri de securitate eficiente, ca să le protejezi. Drept urmare, iată aspectele la care este necesar să fii atent.

Asigură-te că banii tăi sunt în siguranță

Primul pas pe care este indicat să îl faci este acela de a avea grijă de economiile tale. Mai precis, indiferent că primești sau trimiți bani, încasezi salariul sau faci tranzacții cum ar fi cumpărăturile online, trebuie să ai siguranța că astfel de procese bancare se desfășoară în siguranță. Drept urmare, ai nevoie de un cont bancar, de preferat cu o aplicație, care să-ți pună la dispoziție o serie de beneficii.

Printre acestea este recomandat să se numere flexibilitatea, zero comisioane pentru anumite retrageri, avantaje aferente schimbului valutar și, poate cel mai important, o super securitate când vine vorba de efectuarea plăților cu cardul. Atacurile cibernetice și tentativele de fraudă sunt tot mai dese. De aceea, e necesar să îți iei măsuri suplimentare când faci cumpărături online.

Instalează-ți acasă un sistem de securitate performant

Pe lângă măsurile de siguranță dedicate mediului online, ai nevoie, de asemenea, de un sistem de securitate și pentru propria ta casă. Mai exact, gândește-te că hoții ar putea să încerce să sustragă diverse bunuri pe care le ții acasă. Așadar, poți începe cu instalarea unor camere de supraveghere, atât la interior, cât și la exterior. În plus, ia în vedere să îți montezi și sisteme de alarmă, plus cele antiefracție. Pe de altă parte, indiferent că locuiești la casă sau la bloc, pentru accesul pe proprietatea ta ai putea folosi un videointerfon. În același mod, ia în calcul și calamitățile, cum ar fi incendiile sau inundațiile.

Depozitează-ți bunurile în locuri special amenajate

Atunci când vrei să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, e necesar să le depozitezi în locuri special amenajate. De exemplu, le poți ține, în funcție de mărimea și greutatea acestora, în casete de valori sau în seifuri. De asemenea, ideal ar fi să nu le ții pe toate în același loc, fiindcă în cazul în care vor fi sustrase, pagubele pot fi uriașe. În plus, ia în calcul faptul că și documentele și actele intră în aceeași categorie, deci păstrează-le departe de ochii lumii.

Păstrează discreția și nu oferi detalii compromițătoare

O altă măsură de siguranță la care poți apela e să fii discret cu privire la averea ta și să eviți să oferi detalii compromițătoare, cum ar fi adresa la care locuiești, ce sume de bani deții sau care sunt obiectele de lux pe care le ai în casă. De asemenea, nu preciza când ești plecat pentru o lungă perioadă sau care îți este programul de zi cu zi. Toate aceste aspecte pot fi exploatate de către hoți. Deci, cel mai bine e să fii discret și să nu epatezi.

Așadar, când vrei să te asiguri că bunurile de valoare și locuința rămân în siguranță, ai nevoie de măsuri de securitate eficiente. Nu uita, de asemenea, să închei polițe de asigurare auto sau pentru locuință. Atunci când faci tranzacții online, apelează la metode de siguranță suplimentare. Depozitează-ți obiectele de lux în mod adecvat și ține-le departe de ochii lumii. În același mod, nu da detalii cu privire la ceea ce deții, fiindcă ai putea fi victima hoților. Astfel, odată ce ai luat în calcul toate aceste aspecte, vei avea un plus de siguranță

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri