Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns ironiilor făcute de liderul PSD Marcel Ciolacu în legătură cu datoria Termoenergetica, spunându-i că bucureștenii nu se încălzesc cu glume nesărate de politician și publicând un grafic cu sumele achitate din 2012 și până în 2021 pentru a evidenția sumele alocate în acest interval.

„Pentru împrospătarea memoriei domnului Marcel Ciolacu, șeful de partid al Gabrielei Firea, cea care a adus Primăria Capitalei în faliment, iată graficul cu sumele alocate pentru termie de municipalitate din 2012 până în prezent.

Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înțelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administrația trecută
Am făcut și facem în continuare investiții în reabilitarea sistemului termic , inclusiv din bani europeni, lucru complet ignorat de colega domnului Ciolacu.
Și totuși, sumele pe care le avem de plătit acum, care provin cum am mai spus din diferențele de tarif impus de ANRE și tariful real, sunt mult peste bugetul nostru”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit graficului publicat de Nicușor Dan, în perioada 2012 - 2021, Primăria Capitalei a alocat până la 552 de milioane de lei pentru termie, iar în perioada 2015-2020 sumele au variat între 672-898 milioane de lei. În schimb, în 2021, suma a urcat la 987 de milioane de lei, iar în acest an - la 1,4 miliarde de lei.

„De aceea, solicit sprijinul Guvernului pentru oricare dintre soluțiile pe care le-am propus: alocări din fondul de rezervă sau ridicarea plafonului de îndatorare ca să ne putem împrumuta. Șeful PSD ar trebui să știe că bucureștenii nu se încălzesc cu glumițe nesărate de politician”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicuşor Dan l-a rugat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, să discute cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, astfel încât să fie identificată o soluţie în ce priveşte datoria de 600 de milioane a companiei Termoenergetica faţă de Elcen. Edilul general a precizat că a existat o discuţie pe această temă cu reprezentanţii Guvernului, dar că nu a participat nimeni din partea ministrului de Finanţe.

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat îndemnul adresat primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de a împrumuta Primăria Generală, care are nevoie de 600 de milioane de lei pentru termoficare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri