Guvernul se reuneşte astăzi urmând să aprobe, printre altele, printr-o hotărâre, invitarea la parada organizată pe 1 Decembrie de Ziua Naţională a 600 de militari străini, care vor face parte din detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere, transmite Agerpres.

"Ţinând cont de statutul României de membru NATO şi UE, alături de blocul de paradă reprezentativ al instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor participa şi detaşamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO şi a Republicii Moldova. Participarea acestor detaşamente reprezentative, la parada militară naţională, reflectă aprofundarea relaţiilor de cooperare dintre Armata României şi armatele statelor invitate în cadrul unor activităţi bilaterale, exerciţii comune de mare vizibilitate sau al misiunilor internaţionale la care au participat în teatrele de operaţii", se arată în nota de fundamentare a proiectului, conform aceleiași surse.

De asemenea, conform proiectului, Ministerul Apărării Naționale va asigura, în perioada 26.11-02.12.2022, transportul, cazarea și hrănirea militarilor armatelor străine invitate.

Totodată, în document se mai arată și sumele care vor fi puse la dispoziția militarilor NATO pentru acest eveniment, după cum urmează:

1. Cheltuieli zilnice de masă - 105 lei/persoană/zi
2. Cafea, apă minerală, sucuri şi gustări - 20 lei/persoană/zi
3. Alte cheltuieli pentru vizitarea obiectivelor turistice din municipiul Bucureşti, efectuarea de fotografii oficiale etc. - 135 lei/persoană

Acest anunț a generat deja speculații în rândul opiniei publice din România, unele voci acuzând faptul că, prin această mișcare, Ziua Națională a României nu va mai fi a României, dar și că România nu mai are armată.

Sursa foto: Facebook/Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri