Sunt multe motivele pentru care, la un moment dat, să ai nevoie de bani rapid și să nu reușești să găsești o soluție ca să faci rost de ei. Varianta de a apela la un credit oferit de o instituție bancară iese din start din calcul, dar și să apelezi la vreo rudă, cunoștință sau prieten. Și atunci, ce faci? Apelezi la casa de amanet, cea care îți oferă posibilitatea de a-ți lăsa gaj sau chiar vinde anumite bunuri, iar banii îi primești rapid, în cel mult o oră de la momentul în care ai intrat în sediu.

Produsele electrocasnice, printre cele mai bine cotate

La începuturile lor, casele de amanet primeau drept garanție sau cumpărau doar bijuterii din metale prețioase. Din fericire, lucrurile s-au schimbat foarte mult, și acum există case de amanet profesioniste unde ai posibilitatea să primești bani mulți și pentru alte produse, cum ar fi opera de artă, ceasuri de lux, produse electronice sau electrocasnice și chiar autoturisme. După cum vezi, posibilitățile sunt numeroase, ceea ce îți crește șansele să pleci acasă cu bani frumoși după ce treci pragul unei astfel de firme. Și, ca să fim sinceri în totalitate, trebuie să recunoaștem că produsele electronice sunt printre cele mai bine cotate. Dar hai mai bine să vedem care sunt aparatele electronice pe care le poți lăsa gaj sau vinde.

Smartphone

La aproape orice casă de amanet din București vei găsi multe smartphone-uri de vânzare, ceea ce înseamnă că aceste gadget-uri sunt printre cele mai apreciate aparate electronice. Dacă și tu ești pus în situația dificilă de a face rost rapid de o anumită sumă de bani, iar smartphone-ul tau este unul destul de bun, te poți prezenta cu el și să vezi care este oferta pe care o primești. Evident, va avea loc o evaluare profesionistă și aparatul tău va fi foarte bine verificat. Pentru a primi ceva bani în plus, nu ezita să oferi și alte accesorii ale acestuia, cum ar fi căștile și chiar cutia în care l-ai cumpărat. Dacă apelezi la o casă de amanet profesionistă, sigur suma pe care o vei primi nu va fi chiar modestă. Și, dacă ne permiți și o recomandare, cumpar electronice AGS sunt cele trei cuvinte pe care trebuie să le reții dacă vrei să ai parte de cel mai bun și corect raport preț – calitate.

TV Smart

Foarte apreciate și excelent evaluate sunt acele televizoare Smart, pe care toată lumea le preferă. Se știe doar că sunt un produs electronic scump, prin urmare nici banii pe care i-ai putea pentru el nu sunt chiar puțini. Ai grijă doar ca televizorul tău să fie într-o stare bună, să funcționeze și deja mai mult de jumătate din treabă s-a încheiat. Ca și în cazul telefoanelor mobile, atunci când mergi cu produsul tău la o casă de amanet profesionistă acesta va trece printr-un proces de evaluare. Nu-ți face griji, nu vei fi păcălit, doar că este nevoie și de această operațiune pentru o mai mare transparență. Dacă totul este în regulă, îți convine și suma care îți este oferită, contractul se încheie pe loc și tu primești rapid banii de care ai atât de multă nevoie.

Laptop

Potrivit celor care lucrează la casele de amanet, din ce în ce mai mulți români aleg să vină aici cu laptop-ul personal pentru a face rost de bani. Suma este cu atât mai mare cu cât produsul tău este unul bun, se prezintă foarte bine, este de o marcă bine cunoscută și funcționează perfect. Asta nu înseamnă că vei fi refuzat dacă de exemplu laptop-ul tău are și unele mici probleme, doar că nu vei mai primi atât de mulți bani pe cât sperai.

Aparate electrocasnice

În afară de multe gadget-uri, care sunt foarte apreciate de personalul de la casele de amanet pentru că atrag mulți clienți, și produsele electrocasnice sunt pe placul lor. De fapt, după telefoane mobile, televizoare, laptop-uri și tablete, acestea sunt preferate de românii care aleg să vândă sau să lase o garanție la casa de amanet pentru o sumă de bani, dar și cei care vor să cumpere astfel de produse. După cum probabil te așteptai, urmează din nou verificarea de către un expert, iar după ți se va face o ofertă. Este importantă această verificare deoarece în instituțiile profesioniste, pe lângă faptul că sunt scoase la vânzare produse de bună calitate, li se oferă clienților și o garanție la ele. Dar oare care sunt produsele electrocasnice acceptate într-o casă de amanet? Simplu: cuptoare electrice, roboți de bucătărie, storcătoare de fructe, aparate pentru cafea, cuptoare cu microunde, mașini de tocat electrice, aspiratoare și chiar frigidere sunt cel mai des întâlnite, dar nu singurele. Îți poți încerca și tu norocul și să vezi dacă nu cumva tocmai ce ți-am oferit opțiunea care să îți aducă în buzunar banii necesari.

Console de jocuri

La fel cum și tu ești pasionat de tot ceea ce ține de gaming, mai mult și alții care au același hobby. Ai investit bani frumoși în consola ta de jocuri și nu ai vrea să te desparți de ea, dar din păcate situația este de așa natură. Eventual, nu o vinde, ci doar amaneteaz-o până reușești să te pui pe picioare cu banii. Ai grijă doar ca produsul să fie în bună stare de funcționare și nu are probleme, pentru a primi mai mulți bani pe el.

Sunt multe produsele electronice cu care te poți prezenta la o casă de amanet. Eventual, poți întreba personalul dacă ai vreo restricție în acest sens, deși nu credem să fie cazul de așa ceva. În cazul în care primești un răspuns pe placul tău, nu mai ezita și vino chiar acum să primești rapid banii necesari.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri