Miliardarul Charlie Munger, asociatul și mâna dreaptă a lui Warren Buffet la Berkshire Hathaway, susține că oamenii ar trebui să fie mult mai fericiți cu ceea ce au, mai ales comparând cu situația din trecut.

”Oamenii sunt mai nefericiți azi decât pe vremea când viața era cu adevărat grea”, a spus Munger, potrivit CNBC. În vârstă de 98 de ani, miliardarul a comparat timpurile noastre cu vremea copilăriei sale, care a coincis cu Marea Criză Economică. ”E bizar pentru cineva de vârsta mea, care a crescut în timpuri când greutățile vieții erau incredibile”.

Munger susține că generațiile actuale suferă prea mult de invidie. Vreme de mii de ani, înainte de secolul al XIX-lea, ”viața era dură, scurtă, foarte limitată. Nu exista tipar, aer condiționat, medicamente”, spune el.

Munger a citat cărțile psihologului Steven Pinker, care insistă asupra îmbunătățirii substanțiale a calității vieții în ultimele două secole.

Citește și: A fost România Mare mai prosperă decât România de azi? Ce arată statisticile

Politicienii care se plâng tot timpul de inegalități sociale ”sunt idioți”, a mai spus vicepreședintele Berkshire Hathaway. În viziunea sa, cei mai mulți oameni sunt nemulțumiți de existența marilor averi pentru că sunt motivați de invidide. ”Nu pot să schimb faptul că mulți sunt foarte nefericiți și se simt abuzați, cu toate că viața e mai bună cu circa 600%, doar pentru că cineva are mai mult decât ei”, a conchis Munger.

Sursa foto: Kent Sievers / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri