Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă la nivel naţional până miercuri seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 9 ianuarie, ora 18:00 - 11 ianuarie, ora 18:00, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara, conform Agerpres.ro.

În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20 - 25 l/mp şi, izolat, 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.600 de metri vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Temporar, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Potrivit sursei citate, în zona montană înaltă, rafalele vor fi de 60 - 80 km/h, cu viteze mai mari, de peste 90 km/h, în noaptea de luni spre marţi (09/10 ianuarie) în Carpaţii Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii.

Şi în Bucureşti, vremea se va răci, iar până miercuri seara cerul va fi mai mult noros. Va ploua începând de marţi (10 ianuarie), cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 15 - 20 l/mp şi temperatura maximă, în scădere uşoară de la o zi la alta, va fi de 7 - 11 grade, în timp ce minima va oscila între 2 şi 5 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei de marţi, cu viteze în jurul a 45 km/h.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri