Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit nereguli mari la o unitate after-school din Sectorul 2 al Capitalei, printre care alimente alterate și expirate, dar și mucegai în frigiderul în care era depozitată mâncarea celor mici.

„Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de verificare, pe 17.01.2023, la Asociația Elmali /Mini Club DUMBO KIDS (after school), din sectorul 2 al Capitalei.

Controlul, derulat în cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acțiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a fost efectuat ca urmare a unei sesizări primite de la unul dintre părinții copiilor înscriși în club”, se arată într-un comunicat remis redacției.

În urma neregulilor constatate, comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancțiuni, după cum urmează:
- amenzi contravenționale în valoare de 22.000 lei
- oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme
- oprirea temporară a desfășurării activității până la remedierea deficiențelor
- propunere de închidere definitivă a unității.

(Sursa foto: ANPC)

Horia Constantinescu: Nu există sancțiune care să facă suficientă dreptate

” Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinții doresc sau sunt nevoiți să își lase micuții în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunțat organele de poliție și vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbește acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Nu cred că există, astăzi, sancțiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situație. Aștept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situațiile similare acesteia!”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

(Sursa foto: ANPC)

Abaterile de la legislația în vigoare înregistrate de echipa de control au fost:

  • funcționarea blocului alimentar fără autorizație sanitar-veterinară pentru desfășurarea activității de alimentație publică în cadrul After School
  • utilizarea, ca materii prime a unor produse alimentară cu data limită de consum depașită
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate și deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurități
  • depozitarea, în același spațiu de frig, a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora
  • derularea activității într-un spațiu deteriorat sau neigienizat. tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurități
  • lipsa unei zone de spălare a vaselor și a veselei
  • lipsa unei zone de pregătire preliminară a materiilor prime
  • depozitarea recipientelor cu produse alimentare direct pe paviment, în spațiul de desfășurare a activității culinare, alături de alte recipiente cu resturi alimentare
  • folosirea unor produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai
  • folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale
  • amplasarea sălii de mese în același spațiu unde se desfășoară activități didactice
  • derularea activității didactice într-un spațiu deteriorat și neigienizat: cu calorifere cu impurități, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spațiu existând un miros înțepător, cu zona de trafic a unității murdară, cu ciobituri ale pavimentului și scări din material lemnos, cu deprecieri.
  • În urma celor constatate, în timpul acțiunii de control, CPCMB a sesizat Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a sectorului 2, din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

(Sursa foto: ANPC)

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri