Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 100 - 150 de metri secvenţial pe tronsonul kilometric 64 - 97 al autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă rularea cu viteză adaptată condiţiilor de trafic, creşterea distanţei de siguranţă între autovehicule şi folosirea corespunzătoare a luminilor din dotare.

Potrivit Infotrafic, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulaţiei publice următoarele drumuri naţionale:

  • DN 22 Brăila, judeţul Brăila - Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;
  • DN 23B Măicăneşti, judeţul Vrancea - limita judeţul Buzău;
  • DN 23A Gologanul - Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  • DN 23 Brăila, judeţul Brăila - Mândreşti, judeţul Vrancea;
  • DN 25 Şendreni - Hanu Conachi, judeţul Galaţi;
  • DN 24D Băleni - Tuluceşti, judeţul Galaţi;
  • DN 11A Bârlad - Podu Turcului, judeţul Vaslui.

Totodată, traficul a fost restricţionat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, mai puţin DN 21 (DE 584) Brăila - limita cu judeţul Ialomiţa şi DN 2B Brăila - limita cu judeţul Buzău.

În judeţul Galaţi, traficul este restricţionat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D (Băleni - limită cu Judeţul Vaslui), DN 25 (Hanu Conachi -Tecuci) şi DN 26 (Galaţi - Găneşti).

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă.

"Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiţii de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectaţi toate regulile de circulaţie şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceţii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere, mai transmite Centrul Infotrafic.

Sursa foto: JanHetman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri