Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Linia M4 de metrou, tronson Gara de Nord - Gara Progresul, a fost supus dezbaterii publice pe pagina de internet a Primăriei Capitalei. Teoretic, anul acesta tronsonul trebuia să fie gata.

Planul poate fi consultat AICI. Termenul pentru primirea recomandărilor este 13 februarie.

În decembrie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, respingea acuzaţiile referitoare la faptul că PMB ar tergiversa aprobarea PUZ pentru magistrala 4. El scria, pe Facebook, că "în loc să caute vinovaţi imaginari", Ministerul Transporturilor ar trebui să accelereze proiectarea şi avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4.

"Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a susţinut zilele trecute că PMB tergiversează aprobarea PUZ-ului pentru magistrala 4. Nimic mai fals. Ministerul a obţinut de la PMB avizul preliminar în 21 ianuarie 2022. De atunci a fost în sarcina proiectanţilor ministerului să obţină avizele de la instituţii, în baza cărora PMB să emită avizul arhitectului şef. În 21 octombrie 2022 ministerul a revenit la PMB cu avizele obţinute. Dintre acestea, avizul Ministerului Apărării, emis în 11 aprilie 2022, era negativ (condiţionat de mutarea staţiei din faţa Ministerului), iar PMB nu poate emite legal avizul arhitectului şef fără avize pozitive de la toate instituţiile", spunea edilul Capitalei.

Magistrala va avea următoarele stații: Gara de Nord, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului, Gara Progresul.

În 2017, șeful Metrorex promitea că lucrările la această linie vor fi gata în 2023. În realitate, de abia avem PUZ-ul. Vestea bună e că o mare parte din investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursa foto: Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri