Peste 22 tone de deşeuri din plastic au fost oprite să intre în ţară de către poliţiştii de frontieră de la vama Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, un automarfar încărcat cu 22.140 de kilograme de deşeuri a fost verificat luni, 13 februarie, de către poliţiştii de frontieră. Automarfarul era condus de către un cetăţean român şi transporta deşeuri din plastic de la o societate comercială din Ungaria pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor, stabilind faptul că şoferul nu deţine documente complete necesare importului pentru astfel de produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră de la vama Borş I au descoperit, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism marca Renault, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din Polonia şi care era condus de un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Polonia la începutul lunii februarie a.c.

"Autoturismul în valoare de 20.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri