Seismologii români au făcut un bilanț al cutremurelor din ultimele zile care au zguduit regiunea Olteniei.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a realizat o analiză a datelor consemnate în zona Gorj, după cutremurele cu magnitudinea peste 5 înregistrate în ultima perioadă în această zonă.

Potrivit INCDFP, din 13 februarie 2023 și până acum s-au produs 810 replici. 300 dintre seisme au avut magnitudinea cuprinsă între 1 şi 1.5, iar alte 240 au avut magnitudinea între 1.5 şi 2. Opt cutremure au avut magnitudinea mai mare de 3, 3 dintre seisme au depășit magnitudinea 4, iar 2 au fost peste 5. Cele mai multe cutremure înregistrate în Oltenia în ultima perioadă s-au produs la o adâncume cuprinsă între 15 şi 20 de kilometri.

171 de cutremure s-au produs într-o singură zi: 17 februarie. Alte 167 au avut loc în 14 februarie, 151 în 15 februarie şi 142 în 16 februarie. În ultimele zile se observă o scădere a numărului de cutremure şi a magnitudinilor acestora, spune însă seismologii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri