unicipiul Bucureşti, prin ALPAB, urmează să încheie un protocol de colaborare cu şase asociaţii, în vederea plantării a 150.000 de arbori şi arbuşti. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, relatează Agerpres.

Cele şase asociaţii care vor colabora cu Primăria Municipiului București (PMB) sunt: Act For Tomorrow, Mai mult verde, Viitorplus, ECOASSIST, Parcul Natural Văcăreşti şi Pădurea Copiilor. ONG-urile respective au primit o susţinere financiară din partea OMV Petrom, în vederea derulării unei campanii de împădurire la nivel naţional denumită "România plantează pentru mâine". Astfel, urmează să fie organizate acţiuni de plantare pe suprafeţe din mediul urban şi rural în următorii trei ani. Este vizată plantarea a unui milion de puieţi în mediul urban, inclusiv în Bucureşti.

Pe de altă parte, primarul general a aprobat referatul Direcţiei de Mediu din noiembrie 2022, privind organizarea în perioada 2022 - 2025 a unor campanii de plantare, sub sigla "POM - Plantăm pentru oamenii de mâine", în vederea conştientizării importanţei naturii.

Astfel, protocolul care urmează să fie încheiat între ALPAB şi cele şase ONG-uri vizează derularea unui program comun pentru desfăşurarea campaniilor "POM - Plantăm pentru oamenii de mâine" şi "România plantează pentru mâine", prin susţinerea şi organizarea unor acţiuni de plantare a aproximativ 150.000 de arbori/arbuşti (50% arbori ornamentali/arbuşti şi 50% puieţi forestieri) în următorii trei ani, la care se adaugă perioada de întreţinere a suprafeţelor plantate pe o perioadă de doi ani.

Municipiului Bucureşti îi revine responsabilitatea de a sprijini ONG-urile cu specialişti sau personal silvic/peisagistic şi de a pune la dispoziţie terenuri care pot fi amenajate ca spaţii verzi. ONG-urile vor contracta studiile pedoclimatice şi proiectele de amenajare necesare. De asemenea, vor organiza acţiuni de plantare în două etape (primăvara şi toamna), atât cu voluntari cât şi cu zilieri, vor achiziţiona materialul dendrologic şi vor asigura uneltele necesare plantărilor.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri