Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Bucureşti au dispus oprirea temporară a evenimentului „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului, şi au amendat organizatorul cu suma de 2.000 de lei.

Acţiunea de control a avut loc în urma unei solicitării a Poliţiei Locale Sector 4, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, citat de Agerpres.

Evenimentul „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, organizat în Parcul Tineretului din Capitală, viza prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Bucovina.

Pentru neregulile constatate, operatorul economic S.C. Autentic Tehnology @ Events SRL, organizatorul evenimentului, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, precum şi cu dispunerea măsurii complementare de suspendare a activităţii, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment.

De asemenea, au fost verificaţi şapte participanţi la eveniment (operatori economici), care au fost sancţionaţi pentru deficienţele înregistrate cu oprirea definitivă de la comercializare a circa 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor.

Printre neregulile constatate mai sunt menţionate:

  • lipsa documentelor necesare funcţionării;
  • nerespectarea condiţiilor de păstrare stabilite de producător;
  • lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat;
  • lipsa unei surse de apa potabilă;
  • păstrarea preparatelor culinare pentru comercializare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină;
  • lipsa registrului unic de control;
  • folosirea unor spaţii frigorifice cu acumulări de impurităţi şi depuneri de rugină;
  • comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare;
  • utilizarea unor ustensile depreciate; depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment;
  • expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existenţa elementelor de protecţie şi siguranţă alimentară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri