Un nou incident a avut loc pe căile ferate din România. De această dată, locomotiva care împingea 25 de vagoane de marfă, încărcare cu cărbune, a deraiat în zona comunei Cernișoara din județul Vâlcea. Nu au fost raportate victime, dar o cantitate foarte mare de combustibil s-a scurs în urma incidentului.

UPDATE: Locomotiva deraiată a fost repusă pe șine, iar traficul feroviar a fost reluat în zonă

În timp ce ministrul Sorin Grindeanu anunța investiții adiționale de 15 milioane de lei în zona infrastructurii feroviare, un alt tren a deraiat în România. Este vorba, mai precis, de locomotiva care împingea un tren de marfă. Aceasta ar fi deraiat de la una dintre osii în apropierea comunei Cernișoara, stația Băbeni. În urma acestui incident au fost deversate aproximativ două tone de motorină.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a intervenit pentru a preveni producerea unui incendiu în zonă ca urmare a scurgerii motorinei. Se pare că nu există victime în urma acestui nou accident. Trenul de marfă era compus din 25 de vagoane pline cu cărbune și locomotiva, care a ieșit de pe șine.

Acesta este cel de-al treilea incident feroviar din România din ultimele zile, șeful CFR spunând că „nu-și poate asuma” subfinanțarea cronică a sectorului de care se ocupă.

Locomotiva deraiată a fost repusă pe șine

Locomotiva deraiată între staţiile Berbeşti şi Popeşti (judeţul Vâlcea), a fost repusă pe şine, în prezent circulaţia fiind reluată, informează CFR Marfă.

„În această dimineaţă pe raza Punctului de Lucru Craiova, între staţiile Berbeşti şi Popeşti (judeţul Vâlcea) a deraiat de prima osie locomotiva care împingea un ansamblu format din 25 de vagoane al trenului nr. 60566", se menţionează în comunicatul companiei, potrivit căruia nu au fost înregistrate victime. Conform sursei citate, această linie de cale ferată este dedicată exclusiv transportului de marfă. Trenul transporta cărbune pe relaţia Alunu - Băbeni.

„Transportul de călători nu este afectat. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER", precizează operatorul feroviar naţional. La o primă constatare o posibilă cauză este o defecţiune tehnică la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care împingea trenul.

„La faţa locului intervin autorităţile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din conţinutul acestuia s-a deversat. Momentan, la faţa locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanţe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării", se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri