Circulaţia pentru toate categoriile de vehicule a fost închisă în judeţele Botoşani şi Iaşi, începând cu ora 21:30, din cauza condiţiilor meteo extreme, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe pagina sa de Facebook.

Decizia vine după ce, la ora 20:00, a fost închisă circulaţia pentru vehiculele cu tonajul mai mare de 7,5 tone, inclusiv mijloacele de transport persoane.

"De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi! Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme. Decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule. Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite. Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod roşu de viscol şi ninsori abundente pentru judeţele Botoşani şi Iaşi. Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum! Evitaţi deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase", avertizează reprezentanţii companiei de drumuri.

Aceştia dau asigurări că imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulaţia în cel mai scurt timp pe drumurile afectate.

"Vă rugăm ca înainte de a pleca la drum să vă informaţi din surse oficiale. De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveţi autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitaţi zone afectate de vortexul polar", mai spune CNAIR.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri după-amiaza, o avertizare meteo Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Botoşani şi Iaşi, care va expira joi dimineaţa.

Potrivit ANM, până la ora 4:00, în judeţele Botoşani şi Iaşi, se va semnala viscol puternic, cu rafale de 75 - 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa foto: Shutterstock / JanHetman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri