IPJ Brăila atrage atenţia şoferilor că oprirea voluntară pe Podul suspendat peste Dunăre se sancţionează cu amendă între 290 şi 435 de lei şi cu două puncte penalizare, relatează Agerpres.

Precizarea poliţiei vine în contextul în care joi, chiar în ziua inaugurării, o maşină oprită pe pod de un conducător auto care dorea să facă poze a fost tamponată din spate de un alt autoturism.

"După cum bine ştim cu toţii, începând de ieri, 6 iulie, s-a deschis circulaţia pe Podul suspendat peste Dunăre! Având în vedere necesitatea asigurării şi menţinerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale şi, implicit, protejarea vieţii şi siguranţei dumneavoastră, poliţiştii rutieri vă aduc la cunoştinţă următoarele: Limita maximă de viteză permisă circulaţiei pe pod este de 80 km/h! Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 şi 435 de lei şi 2 puncte penalizare! Nu există restricţie de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul! Trotuarele nu vor fi deschise circulaţiei pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activităţile de mentenanţă", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila.

De asemenea, pentru prevenirea unor evenimente rutiere şi pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri recomandă respectarea indicatoarelor rutiere şi a limitei de viteză impusă de lege; păstrarea unei distanţe suficiente faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; folosirea corespunzătoare a sistemului de iluminare.

"Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii şi în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, a luminilor de întâlnire sau luminilor pentru circulaţia diurnă! Asiguraţi-vă temeinic la schimbarea benzii de circulaţie şi semnalizaţi din timp intenţia dvs.! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit! Nu puneţi în pericol viaţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic! Respectaţi toate regulile de circulaţie şi adoptaţi permanent o conduită preventivă în trafic! În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona în zona podului pentru verificarea respectării normelor rutiere în vigoare", mai precizează IPJ Brăila.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut apel la şoferi, încă de vineri dimineaţă, să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre, deoarece oprirea şi staţionarea pe poduri sunt interzise prin lege, iar o astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulaţie.

"Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat pe 6 iulie, iar în perioada 17 iulie-30 noiembrie 2023 se va circula cu restricţii pe timp de noapte, circulaţia fiind deschisă de luni până vineri, între orele 06:00 şi 21:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale este permisă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, potrivit CNAIR.

Sursa foto: Facebook / Irinel Scriosteanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri