Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, ce vizează 22 de judeţe din jumătatea de sud a ţării, inclusiv Capitala.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, în judeţele Dolj, Olt şi Teleorman va fi Cod portocaliu de disconfort termic ridicat şi se vor înregistra temperaturi maxime de 38 - 39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar valorile minime se vor situa în general între 20 şi 22 de grade, conform Agerpres.ro.

De asemenea, miercuri, va fi în vigoare un Cod galben de caniculă în judeţe din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi în sudul Crişanei şi al Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 23 de grade.

Potrivit meteorologilor, joi, 20 iulie, avertizarea Cod galben de caniculă se va menţine în zone din Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi Olteniei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Valorile maxime de temperatură vor oscila între 33 şi 37 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 18 şi 23 de grade.

În Capitală, pe durata intervalului 19 iulie, ora 10:00 - 21 iulie, ora 10:00, valul de căldură se va menţine, temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade, iar cele minime de 20 - 22 de grade.

Totuşi, în noaptea de miercuri spre joi şi pe parcursul zilei de joi, vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi averse, iar probabilitatea pentru vijelie şi grindină va fi ridicată.

ANM precizează că perioadele cu caniculă şi disconfort termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice şi în următoarele zile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri