În cadrul acțiunilor de control desfășurate, la malul Mării Negre, de echipe de comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – în cadrul Comandamentului Litoral 2023 – a fost verificat un restaurant din Constanța unde au fost constatate diverse nereguli și procedure ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Restaurantul Mozzafiato, administrat de SC Concept Business Line SRL, despre care este vorba, a fost sanctionat cu amenzi contravenționale, în valoare de 32.000 lei și un avertisment.

Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum și cea a opririi definitive de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme.

De aseamenea, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte și, din cauza abaterilor repetate față de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerțului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia își face loc din nou. Pot înțelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viața și, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor. Dacă li s-ar fi întâmplat o situație de același gen administratorilor locației, probabil aceștia ar fi țipat ca din gură de șarpe, dar în italiană. Din punctul de vedere al unor operatori economici, mai bine consumatorii ar trimite direct banii și nu ar mai consuma nimic, pe principiul „N-a băut, n-a mâncat, dar a dat darul la masă”.

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Deficiențele constatate au fost:

  • utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure
  • neconcordanțe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu și cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor
  • folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum
  • folosirea unor produse cu acumulări de gheață și arsuri de congelare, improprii consumului uman
  • utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare
  • depozitarea produselor la temperaturi neconforme, diferite față de cele indicate de producător
  • desfășurarea activității în spații neigienizate
  • lipsa unora dintre autorizațiile de funcționare.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri