Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că promenada pietonală de-a lungul Dâmboviţei ar urma să fie finalizată într-un an - un an şi jumătate, scrie Agerpres.

"Vrem să facem un pietonal de-a lungul Dâmboviţei ca să punem în sfârşit în valoare Dâmboviţa. Vrem să mergem între Piaţa Unirii şi Podul Izvor. Vrem să mergem deasupra apei, cu un trotuar de trei metri, suspendat deasupra apei şi de-o parte, şi de alta, de trei metri lăţime, care să fie promenadă pietonală, adică un trotuar mult mai larg, cu piste de biciclete", a spus el, pentru Prima News.

Edilul a menţionat că proiectul ar putea fi implementat de către Trustul de Clădiri Metropolitane sau de către o altă firmă, care va câştiga licitaţia publică.

"Ne-a luat cam un an şi jumătate să obţinem toate avizele. Acum le avem şi avem de luat o decizie. Fie ieşim în achiziţie publică, fie mergem cu compania noastră, cea care tocmai a terminat podul de la Doamna Ghica. E o decizie pe care o s-o avem şi mai aşteptăm de ordinul două săptămâni, până când firma cu care primăria e în contract o să termine proiectul tehnic pentru achiziţie", a menţionat edilul general.

Nicuşor Dan a admis că proiectul va fi finalizat după alegerile locale. Pe de altă parte, a subliniat că a dorit să abordeze în mandatul său probleme structurale.

"Bineînţeles că multă lume m-a sfătuit să fac aşa: 'Hai să vopsim repede, să punem nişte pomişori'. Dar nu am fi făcut decât să pierdem patru ani încă din viaţa noastră. Adică, Bucureştiul are nişte probleme structurale, fundamentale de care nu s-a ocupat nimeni şi pe care le-am început, ştiind că pe unele dintre ele nu o să le terminăm. De exemplu, liniile de tramvai. Abia o să ne apucăm de ele. Semnăm acum, în jumătatea lui septembrie. Au şase luni de proiectare - jumătatea lui martie. Şi vor avea 12 luni de execuţie. Deci, vor termina la început de 2025", a precizat edilul.

Pe de altă parte, primarul a declarat că până la alegerile locale vor fi reabilitaţi "mulţi kilometri de conductă de termoficare", ceea ce o să aducă o "îmbunătăţire" în ce priveşte furnizarea agentului termic.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri