După o lună septembrie cu temperaturi record, anul 2023 va fi aproape sigur cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice, potrivit unui raport publicat vineri de agenţia americană de referinţă, informează AFP, conform Agerpres.

"Există o probabilitate de peste 99% ca 2023 să se claseze ca anul cel mai călduros înregistrat vreodată", a anunţat Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din Statele Unite (NOAA).

Această predicţie a fost făcută cu mai puţin de două luni înainte de COP28 din Dubai, unde soarta energiilor fosile, considerate principalii vinovaţi pentru încălzirea planetei noastre, se va afla în centrul dezbaterilor.

Septembrie 2023 a fost cea mai călduroasă lună septembrie înregistrată în 174 de ani de măsurători realizate la nivel mondial, a confirmat NOAA. Observatorul european Copernicus a anunţat deja acest record la începutul lunii octombrie.

"Septembrie 2023 a fost a patra lună la rând cu temperaturi record", a declarat într-un comunicat Sarah Kapnick, cercetător principal în cadrul NOAA. "A fost nu doar cea mai călduroasă lună septembrie înregistrată, ci şi, de departe, luna cel mai anormal de caldă" din toate măsurătorile agenţiei americane, a subliniat ea.

"Altfel spus, septembrie 2023 a fost mai caldă decât media lunii iulie din intervalul 2001-2010", a adăugat cercetătoarea americană.

Temperatura globală din luna septembrie 2023 a fost cu 1,44 grade Celsius peste valoarea medie înregistrată în secolul al XX-lea, potrivit NOAA. Specialiştii de la Observatorul Copernicus au estimat, de asemenea, la începutul lunii septembrie că 2023 va fi probabil cel mai cald an din istoria înregistrărilor meteorologice.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri