Biletele de tren s-au scumpit peste noapte, dar nicio companie nu a anunțat public acest lucru până acum, ci doar a actualizat tarifele. Potrivit Autorității pentru Reforma Feroviară, e vorba de ”actualizarea anuală a tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători” - doar că precedenta scumpire a avut loc în iulie 2022, nu în decembrie.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat că au fost actualizate tarifele de deservire generală în transportul feroviar public de călători. În baza art. 2 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2011, aprobată prin Legea nr. 21/2012, cu modificările și completările ulterioare, tarifele stabilite prin ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii se actualizează anual cu indicele de inflație, stabilit de Institutul Național de Statistică la data de 1 octombrie. La 1 octombrie 2023 indicele inflației a fost de 8,8%, deci aceasta va fi majorarea - dar valoarea ajustată se rotunjește la cea mai apropiată valoare întreagă de leu sau la jumătate de leu. Mai simplu spus, creșterea e mai degrabă de 10%.

Pe rețelele sociale, numeroși utilizatori s-au plâns că nu au fost anunțati de această scumpire nici de CFR Călători, nici de operatorii privați. Practic, singurul anunț oficial a fost cel al Autorității pentru Reforma Feroviară.

Precedenta majorare a tarifelor pentru transportul pe calea ferată a avut loc în iulie 2022 și a fost de 20%. ARF susține că majorarea s-a făcut odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor - doar că anul trecut nu s-a procedat așa.

Cât costă biletele de tren începând din 12 decembrie 2023

În tabelul de mai jos găsiți noile prețuri ale biletelor de tren.

Sursa foto: Vlad Ispas / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri