Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de viscol pentru zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi o alta pentru zona înaltă a Carpaţilor Orientali, precum şi o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi dealurile subcarpatice ale Moldovei.

Potrivit meteorologilor, duminică, între orele 3:00 şi 20:00, va fi Cod portocaliu în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali (la peste 1.500 m), unde se va înregistra viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110-120 km/h, vizibilitatea va fi foarte redusă şi zăpada troienită.

De asemenea, de duminică, de la ora 20:00, până luni, la ora 10:00, în zona înaltă a Carpaţilor Orientali (la peste 1.500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăşi 110-120 km/h, vizibilitatea va fi foarte redusă şi zăpada troienită.

Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est şi sud-est, precum şi la munte.

Codul galben de vânt puternic va fi în vigoare de duminică, ora 3:00, până luni, la ora 10:00, interval în care vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăşi 80-90 km/h.

În zonele montane şi local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitaţii mixte.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni, subliniază ANM.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri