Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au închis două localuri din Borleşti şi Zăneşti care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se pregăteau să organizeze petreceri de Revelion.

"În urma activităţilor efectuate la doi operatori economici din comunele Borleşti şi Zăneşti au fost constatate mai multe nereguli. În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor legale, a fost aplicată, pentru ambii agenţi economici, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 30.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi de sigilare a spaţiilor respective, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Potrivit ISU Neamţ, oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor se face doar pentru construcţiile din categoriile comerţ, cultură sau turism care se regăsesc în situaţiile prevăzute de articolele 2 şi 3 din HGR 915/2015, notează Agerpres.ro.

Inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcţionării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerinţa de securitate la incendiu în condiţiile criteriilor stabilite de lege, arată sursa citată.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri