Calendarul sportiv internaţional din ianuarie propune evenimente precum Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem al anului, Raliul Dakar, Europenele de polo pe apă (feminin şi masculin) şi de handbal masculin, toate trei cu participare românească, dar şi Cupa Africii pe Naţiuni, respectiv Cupa Asiei pe Naţiuni la fotbal sau Jocurile Olimpice de iarnă ale Tineretului, la Gangwon (Coreea de Sud), transmite Agerpres.

În februarie, România are câteva puncte fierbinţi, cu turneul de tenis Transylvania Open (Cluj-Napoca), Europenele de lupte de la Bucureşti, dar şi cu audierea jucătoarei de tenis Simona Halep la TAS.

Alte competiţii de vârf sunt Mondialele de nataţie, Turneul celor Şase Naţiuni la rugby, Europene de haltere (Sofia) sau tir sportiv (Gyor), reuniuni atletice la Boston, Torun sau New York, meciuri în cupele europene la fotbal, Super Bowl-ul (fotbal american) sau All-Star NBA.

În martie, capul de afiş va fi ţinut de Formula 1, cupele europene, finalele Cupei Mondiale de schi alpin, Mondialele de atletism în sală de la Belgrad etc.

În mai, capul de afiş va fi deţinut de Europene de gimnastică artistică (feminin), box, tir cu arcul, tir sportiv, dar şi mountain bike, în România, la Cheile Grădiştei.

Cupele europene de fotbal programează finalele Europa League şi Europa Conference League, o altă competiţie de top fiind Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă.

Turneul de tenis de la Roland Garros va debuta la finalul lunii mai şi va continua în iunie, lună care aduce evenimente sportive mari, precum EURO 2024 la fotbal, Copa America, Europene de scrimă, înot, kaiac-canoe sau atletism.

De asemenea, va avea loc finala Ligii Campionilor la fotbal, precum şi turneele finale ale Ligii Campionilor la handbal, feminin şi masculin.

Luna iulie va aduce din punct de vedere sportive debutul Jocurilor Olimpice de la Paris, dar şi turneul de la Wimbledon, curse de Formula 1 şi MotoGP, reuniuni atletice, precum şi Sesiunea CIO, care va decide gazdele Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 şi 2034.

În august vor continua Jocurile Olimpice, dar la finalul lunii vor începe Jocurile Paralimpice.

Pe lângă curse de Formula 1, reuniuni din circuitul Diamond League şi Supercupa Europei la fotbal, august marchează debutul Turului ciclist al Spaniei şi al ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open. De asemenea, sunt programate Campionate Mondiale de canotaj şi kaiac-canoe.

În septembrie vom avea curse de ciclism, Formula 1, motociclism viteză, finalele circuitului Diamond League, dar şi Cupa Laver la tenis.

În octombrie 2024, cele mai atractive evenimente sportive internaţionale sunt cursele de Formula 1 şi motoGP, dar vom avea şi Campionatele Europene de tenis de masă sau Campionatele Mondiale de ciclist pe pistă.

Luna noiembrie va aduce noi curse de F1 şi moto, dar şi finalele circuitelor de tenis WTA şi ATP, precum şi turneul final al Cupei Davis.

Fotbalul are evenimente importante, precum finalele celor două competiţii intercluburi din America de Sud, Copa Libertadores şi Copa Sudamericana.

La finalul lunii noiembrie va debuta Campionatul European de handbal feminin, care va continua în decembrie, ultima lună a anului urmând să aducă şi Mondialele de înot în bazin scurt.

Sursa foto: Shutterstock / Maykova Galina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri