Parcul Naţional va fi reamenajat cu o investiţie de aproape 71 de milioane de lei, după ce consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii, reamenajarea Parcului Naţional are în vedere remedierea "deficienţelor amplasamentului" şi integrarea coerentă a zonei atât din punctul de vedere al activităţilor şi al traseelor, cât şi al vegetaţiei în sistemul de spaţii verzi al Sectorului 2.

Reamenajarea Parcului Naţional va consta în introducerea de elemente de mobilier urban - bănci, şezlong, rastel pentru biciclete, mese de şah, chioşcuri de lemn pentru târguri, containere de gunoi acţionate electric, etc; echipamente de joacă: leagăne, echipamente de căţărare, trambulină; echipamente pentru parc chinologic: dispenser, cişmea, obstacole, tunel pentru câini, etc.; echipamente de iluminat: stâlpi de iluminat, bandă luminoasă, reflector, spot, spot submersibil; realizarea de alei pietonale din asfalt; amenajarea malului lacului cu pontoane şi stâlpi de prindere a ambarcaţiunilor.

Durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de douăsprezece luni calendaristice.

Consilierii locali au mai adoptat un proiect referitor la amenajarea Lacului Naţional şi a malurilor aferente, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 23,5 milioane de lei.

Conform actului normativ, malurile sunt degradate. Lucrările presupun dezafectări de construcţii şi zone verzi insulă; refacerea zonei verzi - maluri lac, prin montarea de rulou gazon, plante graminee, completarea vegetaţiilor de aliniament cu specii indigene şi rezistente la factorii de perturbare a mediului urban; realizarea unui sistem de irigat, amenajarea de pontoane, a unui amfiteatru - ponton în trepte, a unor platforme de acces pe insulă, a unui zid de sprijin pentru insulă, a unui sistem de iluminat, construcţii hidrotehnice PVC, montarea de mobilier urban adecvat, dotări pentru amenajarea malurilor lacului; platformă plutitoare de cuibărit pentru păsări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri