Transportatorii se întâlnesc, miercuri, de la ora 16:00, cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta, printre altele, despre rambursarea "supraaccizei" la carburanţi, dar şi despre problema RCA-ului, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Constantin Isac, conform Agerpres.

"Vom discuta, în principiu, ce am agreat ieri (marţi, n.r.) cu Ministerul Transporturilor", a spus Constantin Isac. El a precizat că sunt câteva măsuri care se vor aplica imediat, legate de cozile de la frontiere sau de timpii mari de aşteptare.

Totodată, preşedintele UNTRR a menţionat că va pune pe masa premierului "rambursarea supraaccizei la carburanţi".

"Să nu vă gândiţi că cere cineva rambursarea accizei. Nu se întâmplă lucrul acesta nicăieri în Europa şi noi trebuie să fim pe picior de egalitate pentru o concurenţă corectă cu ceilalţi din Europa, ci numai supraacciza, adică numai din ceea ce depăşeşte nivelul minim european. Acolo cerem rambursare, dar asta trebuie să o discutăm la Ministerul de Finanţe, cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi al prim-ministrului. Trebuie să mai cerem, tot la Ministerul de Finanţe, acceptarea unei indemnizaţii de hrană de 40 euro pe zi pentru şoferi, fără impozitare. Vom pune pe masa prim-ministrului şi problema RCA-ului. Trebuie să o cunoască, poate ne ajută în direcţia asta. (...) Negocierile şi rezultatele sunt destul de bune. Oamenii, în stradă, văd că sunt foarte cramponaţi în nişte pretenţii, unele dintre ele absurde", a afirmat preşedintele UNTRR.

Transportatorii şi reprezentanţii ministerului de resort au convenit marţi implementarea mai multor măsuri care vizează atât reducerea timpilor de aşteptare la frontiere cât şi îmbunătăţirea cadrului normativ în vederea eliminării "pirateriei" în transporturi, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-un comunicat.

În urma discuţiilor de la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), pentru reducerea timpilor de aşteptare la frontierele UE şi non UE s-au stabilit două măsuri, respectiv separarea fluxurilor UE şi nonUE, unde este posibil, şi preselecţia camioanelor (se vor separa camioanele goale faţă de cele încărcate prin cântărire dinamică), iniţial în vămile Giurgiu şi Nădlac, cu extindere ulterioară la nivel naţional.

În cazul problemelor referitoare la amendarea generată de expirarea rovinietei din cauza aşteptărilor la frontieră, în termen de 7 zile se vor implementa măsurile necesare şi suficiente pentru eliminarea acestui aspect, se precizează în comunicatul MTI.

Cu privire la eliminarea toleranţelor, se va reveni la toleranţa de 4% pe axă şi 5% pe masă totală şi la toleranţele aplicate la depăşirea dimensiunilor maxim admise într-un termen de 15 zile.

Totodată, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va sprijini demersurile partenerilor sociali care ţin de competenţa ASF, MAI, Autorităţii Vamale Române şi Ministerului Finanţelor (problemele legate de RCA, indemnizaţia de hrană şi cazare, acciza aferentă motorinei, pentru realizarea unor puncte de trecere a frontierei dedicate, prima dată în regim pilot între România şi ţările nonUE pentru fluidizarea traficului rutier).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri