Transportul public modern și gestionarea inteligentă a traficului urban revoluționează modul în care orașele abordează mobilitatea, reducând în același timp congestia pe străzile orașelor.

Iată care sunt principalele 5 avantaje ale unui sistem de transport public modern și bine dimensionat.

1. Dezvoltare economică

Investițiile adecvate în transportul public generează beneficii economice remarcabile. Transportul public nu numai că ajută oamenii să se deplaseze între locul de muncă și casă, dar ajută și la menținerea și crearea de locuri de muncă.

Acest lucru se întâmplă deoarece locurile de muncă situate în apropierea mijloacelor de transport în comun prezintă o mai mare fiabilitate pentru angajați. Astfel, angajatorii au la dispoziție un bazin de forță de muncă mai mare din care să aleagă, iar angajații sunt mai fericiți pentru că nu stau blocați în trafic.

În București, de exemplu, odată cu inaugurarea magistralei 5 de Metrou, cartierul Drumul Taberei a cunoscut o dezvoltare și pe partea imobiliară și de business, motivat de faptul că zona a devenit mai accesibilă. Astfel, un apartament de 2 camere Drumul Taberei ar putea deveni acum o opțiune mai atractivă pentru cei ce se află în căutarea unei locuințe într-un cartier liniștit, cu multă verdeață.

Totodată, există o premisă favorabilă pentru dezvoltarea comerțului și întreprinderilor din comunitate odată cu afluxul de noi clienți.

2. Reducerea amprentei de carbon

Un sistem de transport modern este esențial pentru orice strategie de reducere a emisiilor la nivelul orașelor.

Reducând numărul mașinilor personale de pe străzi, transportul public reduce poluarea cauzată de acestea. Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate, reducerea poluării este importantă și pentru conservarea mediului natural. Un mediu mai curat nu numai că îmbunătățește standardele de viață din orice oraș, dar are și beneficii semnificative pe termen lung pentru economie.

Spre deosebire de mașinile personale, mijloacele de transport electrificate, cum ar fi metroul și troleibuzul, sunt opțiuni de transport cu o amprentă redusă de carbon. Pe măsură ce mai multe surse de energie regenerabilă devin disponibile, există potențialul ca aceste moduri de transport să devină complet sustenabile în viitorul apropiat.

Un sistem de transport în comun de succes reduce, de asemenea, nevoia de parcări în centrul orașului, lăsând terenurile disponibile pentru utilizări mai productive.

3. Creșterea numărului de turiști

Accesul rapid la rutele de autobuz, trenuri, metrouri care leagă orașele de suburbii sunt aspecte ce ajută oamenii să aibă acces mai ușor la explorarea zonelor.

Odată cu turismul apare și un impuls pentru creșterea financiară a comunității și a celor care locuiesc în ea, deoarece turiștii vor vizita probabil restaurantele, magazinele locale și orice atracții pe care orașul le are de oferit.

4. Accesibilitate mai bună pentru toți

Extinderea sferei de acoperire și a eficienței transportului în comun oferă opțiuni accesibile pentru deplasare în interiorul comunității și în alte orașe care pot oferi noi oportunități de muncă.

Transportul este un factor cheie în ceea ce privește incluziunea socială. Acesta contribuie la creșterea capacității unei persoane, familii sau comunități de a avea acces la oportunități economice și de angajare. Contribuie la educație, asistență medicală și alte servicii, precum și la activitățile de agrement, sportive și sociale.

5. Economii pentru utilizatori

Transportul modern este eficient din punct de vedere al costurilor. Deoarece transportul modern utilizează mai bine resursele disponibile, acesta poate reduce costurile datorită consumului mai mic de energie și de resurse utilizate pentru mentenanță.

Transportul public oferă o alternativă accesibilă la deținerea și întreținerea unui vehicul personal. Navetiștii care folosesc transportul în comun pot economisi bani pe combustibil, taxe de parcare, asigurări și costuri de întreținere a autoturismului personal.

Așadar, îmbunătățirea transportului în comun ar trebui să fie o prioritate în orașul tău, deoarece îmbunătățește calitatea vieții cetățenilor. Sistemele modernizate de transport în comun nu numai că vor ajuta cartierele să devină mai accesibile, dar beneficiile se vor reflecta în dezvoltarea economică generală a comunității.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri