Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Tulcea, referindu-se la mesajele RO-ALERT de avertizare primite de populaţie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul războiului din Ucraina, că Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi că are certitudinea că nici nu o va face.

"Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face, nu se justifică acest lucru. Avem un sistem antidronă deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail. Statul are obligaţia de a informa, câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place. Şi eu, la 2 dimineaţa şi la 3 şi jumătate dimineaţa, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă. Dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să îl arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informată, aşa este peste tot în lume. România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Cu adevărat mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru, pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi a explica exact, contextual şi adevărul. Ştim cu toţii ce înseamnă RO-ALERT, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război", a punctat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Reamintim că populaţia din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de vineri spre sâmbătă trei mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, primele de acest tip din acest an, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li s-a recomandat să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Pe reţelele sociale, mai multe persoane din Tulcea au susţinut că au auzit explozii puternice pe o durată mare de timp şi că au adormit cu frică.

Potrivit ISU Delta, în urma mesajelor RO-ALERT, dispeceratul instituţiei a primit apeluri în care oamenii au cerut informaţii cu privire la motivul acestora.

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri