Drumul Osiei, cel care leagă Sectorul 6 de comuna Chiajna, este gata în totalitate. Al doilea tronson a fost inaugurat azi. Dintr-o stradă aflată într-o stare avansată de degradare, îngustă, plină de gropi și de noroaie, a fost transformată într-una civilizată, spațioasă, cu trotuare și piste de biciclete, care respectă toate standardele de calitate.

După ce în toamna anului trecut a fost inaugurat primul tronson al Drumului Osiei, lung de 600 de metri, iată că azi a fost dată în folosință și bucata rămasă, de aproape 300 de metri. Lucrările ar fi trebuit să fie gata din 2023, însă au fost blocate de o societate care a atacat exproprierile, pentru o bucată de doar 1,5 metri lățime. După rezolvarea litigiului, lucrările la tronsonul doi au început în februarie 2024 și au fost finalizate azi, după trei luni.

În continuarea tronsonului I, și această bucată de drum are câte o bandă pe sens, trotuare cu lățime variabilă (1,5 – 3 metri) și piste de biciclete pe ambele sensuri, late de câte 1,5 metri.

Acum avem un drum modern, pe care nu va mai fi nevoie să se intervină ani de zile, pentru că este făcut ca la carte. Are utilități - apă, canal, gaze, electricitate, netcity, totul în subteran. Drumul Osiei înseamnă mai mult confort, mai puțin timp pierdut în trafic și civilizație. Este o arteră foarte tranzitată, care va facilita traficul.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6

Lucrările la întreg Drumul Osiei au costat 20 de milioane de lei, cu tot cu exproprieri. Șapte milioane de lei din această sumă sunt fonduri nerambursabile, asigurate prin programul guvernamental Anghel Saligny.

De asemenea, Valea Largă, aflată între Prelungirea Ghencea și Bd. Timișoara, este un drum expres construit de la zero, de 1,5 km, cu două benzi pe sens și multe spații verzi, care va fi gata în această vară.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri