17 Noiembrie 2011

Radu Georgescu, despre vila cu piscina din Dallas, investitii si antreprenoriat la liceu



In urma cu aproape 20 de ani, cand a lansat Gecad Net, compania care a pus bazele actualului grup Gecad, Radu Georgescu visa la o vila cu piscina, precum vazuse in serialul Dallas. De-a lungul anilor a fost implicat in mai multe tranzactii in IT, iar in ultimul timp este tot mai prezent in proiecte de antreprenoriat.

Cititi mai jos ce a spus Radu Georgescu, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, despre felul in care a inceput prima afacere, despre investitiile pe care le face si despre ce cred elevii de liceu despre antreprenoriat.

Despre inceputul ca antreprenor:

Nu stiam nimic despre antreprenoriat. Am inceput cu tupeu, cu foarte multa munca, cu ambitie, cazand de foarte multe ori si ratand foarte multe lucruri. Am luat foarte multe cazaturi pana la primul mare succes si dupa. In permanenta sunt mai multe cazaturi decat succese.

Atunci am avut un obiectiv copilaresc. In 1992, cand am inceput sa fac ceea ce ulterior aveam sa aflu ca se cheama business, sa fac programare, mi-am dorit ca la un moment sa am vila cu piscina. Era vremea cand ne uitam la Dallas si asta este ceea ce mi-am dorit."

Ce a insemnat 2011 pentru Radu Georgescu

"Cel mai important a fost mutarea biroului Avangate din Romania in SUA. Un proiect de un an de zile care a insemnat mutarea managementului din Romania in Silicon Valley, atragerea de oameni cu greutate care sa poata aduce valoare companiei, de echipe care sa stie businessul si care sa aduca compania de la nivelul nemaipomenit care era acum pentru Romania si Europa la nivelul de a o lista pe Nasdaq."

Vezi fragment video din emisiunea Start-Up Wall-Street

Antreprenori pe care ii admira

"Imi place foarte mult Bill Gates, este un om care a facut diferenta, care a inventat un model de business care creste si astazi: modelul de software licentiat. Cel mai important lucru pe care l-am invatat de la el este ca ca softul il faci o data si il vinzi de un milion de ori.

Admir foarte mult ce a facut Steve Jobs, dar nu imi place deloc omul. Aud in permanenta faptul ca oamenii care fac diferenta trebuie sa fie un pic nebuni. Dar ceea ce a facut este absolut spectaculos.

Pe plan local il apreciez pe Marius Ghenea, apreciez deschiderea lui de a-i invata pe altii. Poate controversat, imi place foarte mult Dinu Patriciu ca antreprenor, ca om la fel ca la Steve Jobs, am indoielile mele. Dar pe zona de business imi place foarte mult, a schimbat lucruri."

Profil de antreprenor: Radu Georgescu

Radu Georgescu este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata de IT locala, care a lansat prima afacere (Gecad Net) in 1992, in apartamentul parintilor din cartierul Titan si care acum conduce un grup format din 150 de persoane.

In timp, Gecad s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistata catre securitate IT, lansand pe piata, in 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus.

Radu Georgescu a fost implicat pana acum in patru tranzactii in zona de software: vanzarea in 2003 a tehnologiei RAV Antivirus catre Microsoft, cea prin care a vandut 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen (in 2007), vanzarea anul trecut a 83% din compania Gecad ePayment catre grupul sud-african Naspers si cea prin care la inceputul acestui an a cedat un pachet minoritar din Avangate.

Grupul Gecad este format in prezent din companiile Avangate (companie care ofera solutii pentru plati online de software la nivel international), Axigen/Gecad Technologies (producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen) si Gecad Net (companie specializata in licentiere software si furnizarea de servicii IT).

Ce parere aveti? Te nasti sau devii antreprenor? Va fi Romania mai antreprenoriala? Ce sugestii aveti pentru a imbunatati emisiunea Start-Up Wall-Street? Pe cine ati vrea sa invitam in emisiune, un eveniment interactiv cu si despre antreprenori?



Citeste si