De ce este 2012 anul antreprenorului

Locuri de munca nu prea sunt, rata somajului este foarte ridicata in multe parti ale lumi, lucrurile nu par a fi foarte roz. Insa tocmai acesta pare momentul potrivit pentru ca tot mai multe businessuri sa fie lansate, scrie revista americana Time.

Practic, daca anul trecut a fost cel al protestatarului, anul acesta pare sa fie cel al antreprenorului.

Mai ales ca in prezent antreprenoriat are o conotatie dubla: o incercare de a opri somajul si, probabil, sa te imbogatesti.

Si cum in lumea intreaga sunt foarte multe probleme, 2012 pare sa fie un an bun pentru cei care vor sa rezolve astfel de situatii.

Ganditi-va la cateva dintre toate resursele care exista pentru cei care vor sa devina antreprenori in 2012.

Tehnologia a facut ca lansarea unui business sa fie un lucru mai accesibil ca oricand si a conectat lumea in asa fel incat start-upurile pot concura la nivel global inca de la lansare.

Pe de alta parte, faptul ca bancile nu au mai fost atat de deschise sa ofere credite a dus la noi optiuni de finantare. De exemplu, IndieGoGo si Kickstarter sunt doua site-uri de strangere de fonduri care a ajutat zeci de mii de tineri sa stranga banii de care aveau nevoie pentru a lansa produsele si serviciile pe care si le doreau.

Iar daca in urma cu zece ani era nevoie de un birou traditional, in prezent datorita solutiilor de lucru pentru internet, a lucra de acasa sau de la Starbucks este deja un lucru obisnuit.

La fel, accesul la mentorship s-a extins tot mai mult pe masura ce se lanseaza noi incubatoare de afaceri, apar programe noi de sustinere a antreprenoriatului sau apar noi investitori.

Aproape la fel de mult precum au schimbat protestarii lumea in 2011, actiunile de antreprenoriat colective pot face acelasi lucru in 2012.

Este drept succesul individual nu este un lucru foarte usor de obtinut, insa educarea intregii lumi despre beneficiile antreprenoriatului, despre accesibilitatea acestuia trebuie sa ramana o prioritate.

Antreprenorii nu doar ca vor revitaliza economia globala, dar in acelasi timp pot schimba fundamental felul in care functioneaza economia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri