Coarna a creat Clearly pentru nevoile personale, pentru a il ajuta sa citeasca mai eficient pe Interet. Gabriel Coarna nu are studii IT insa dezvolta software inca d ela 14 ani. A inceput sa construiasca Readable in aprilie 2009 si a fost lansat simultan cu Readibility.

Coarna spune ca ambele aplicatii au fost concepute complet independent si a muncit diferit in cazul fiecarui proiect. Odata ajuns viral, proiectul a fost remarcat de Evernote. Dupa achizitie, Coarna s-a alaturat Evernote si isi continua munca la Clearly din Bucuresti.

Desi date amanuntite privind deal-ul nu sunt facute publice, a devenit deja normal ca firme din SUA sa isi arate interesul fata de echipe locale. Luna trecuta proiectul Summify a fost vandut si echipa s-a alaturat Twitter. Din pacate, instrumentul urmeaza a fi inchis.

Citeste si:

Spre deosebire de Summify, Clearly va continua sa se dezvolte.

Evernote, proiect american ce a primit finantari de 95,5 mil. $ de la Sequoia Capital, Troika Dialog, DoCoMo Capital si Morgenthaler Ventures a achizitionat, discret, mici proiecte de-a lungul ultimului an.

CEO-ul companiei, Phil Libin, subliniaza ca firma a achizitionat patru companii in 2011, inclusiv Skitch, Notable Meals, Readable (Clearly) si un start-up numit Minds Momentum. Valoarea tranzactiilor este relativ redusa, sub 10 mil. $ in actiuni. Phil Libin subliniaza ca apetitul pentru achizitii va creste anul acesta asa ca, antreprenori romani, fiti “pe faza”!