Razvan si Dragos Popescu sunt doi antreprenori romani care au deschis in 2006 clinica stomatologica de lux DentalMed. Ei au povestit in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street cum, in contextul globalizarii, o buna parte a clientilor clinicii sunt pacienti straini.

Dragos Popescu este general Manager DentalMed si unul din fondatorii clinicii, alaturi de fratele sau, Razvan Popescu. Medic stomatolog cu competenta in chirurgie parodontala si implantologie si membru al Societatii de Parodontologie din Israel, alaturi de echipa sa chirurgicala opereaza anual sute de pacienti. Dragos Popescu este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Razvan Popescu, director de dezvoltare si co-fondator DentalMed, este absolvent al Facultatii de Fizica din Cadrul Universitatii din Bucuresti si, de asemenea, Masterand si Doctor in Biofizica Moleculara al Universitatii Pierre si Marie Curie din Paris.

Emisiunea este moderata si prezentata de Claudiu Vrinceanu, redactor-sef al publicatiei wall-street.ro. Start-Up Wall-Street este un talk-show transmis in direct pe wall-street.ro care se adreseaza antreprenorilor si celor ce doresc sa inceapa un proiect pe cont propriu.

Cum au intrat in antreprenoriat

“Primul antreprenor pe care l-am cunoscut si l-am admirat a fost bunicul nostru. De la el am primit o educatie antreprenoriala. La 5 si, respectiv, 8 ani am vandut flori, iar el ne-a invatat cum sa negociem mai bine", a povestit Dragos Popescu.

Initial, Razvan Popescu a realizat un proiect in imobiliare in anul 2005, iar din 2006 a deschis, alaturi de fratele sau, clinica stomatologica de lux DentalMed.

“Ideea clinicii de lux mi-a venit cand stateam intr-o zi in fata hotelului Marriott si il asteptam pe fratele meu. Vedeam ca tot intra masini scumpe, iar noi urma sa achizitionam un spatiu comercial. Am realizat ca putem accesa un public de nisa pentru acest gen de business si ca putem trece de la cabinetul de cartier la o afacere, cu ambitia de a dezvolta un proiect ultraperformant”, a povestit Dragos Popescu.

Clinica a fost deschisa in 2006, cu o investitie de 220.000 de euro in spatiu, iar pana in prezent cei doi frati sustin ca investitia se ridica la o suma cu “sase zerouri”. “Stomatologia a fost prima activitate medicala privatizata dupa 1990, iar medicii dentistii sunt primii antreprenorii din domeniul medical din Romania. Atunci piata era foarte concurentiala, insa nu era o piata o clinica ultraperformanta atat din punct de vedere logistic, cat si cel al medicilor”.

“Perseverenta, reinventare, sa inveti in continuu”, sunt cateva dintre cheile succesului in antreprenoriat, potrivit lui Razvan Popescu.

Afaceri pe plus

“Anul 2012 este cel mai bun din istoria noastra. Ne apropiem de o cifra de afaceri de doua milioane de euro, dupa 1,5 milioane de euro in 2011. Probabil ca ne vom mentine anii urmatorii tot pe un trend de crestere de 30%”, a spus Popescu. El a adaugat ca piata medicala va evolua pe un trend ascendent in urmatorii ani.

Cum ajuta situatiile de criza businessurile din Romania

“Din fericire, criza politica poate reprezenta o oportunitate daca stii sa transformi un avantaj in dezavantaj. Globalizarea europeana ne ajuta. Foarte multi cetateni din Franta, Italia, Germania, afectati de criza economica, au inceput sa fie foarte atenti la bugete si daca au o problema medicala se uita si la preturile din alte tari. Daca reusim sa ne marketam pe aceste piete in mod inteligent, desi pacientii romani in mod aparent nu au resurse financiare, nu ne afecteaza pentru ca la noi compenseaza pacientii din vest”, explica Dragos Popescu.

Clientii straini ajung in Romania datorita preturilor scazute de aici, care pot fi cu pana la 40% mai reduse, pe care le afla de pe forumuri sau prin intermediul comunitatii de expati din tara.

In randul clientilor DentalMed, clientii din strainatate reprezinta un procent de 20% din total. Dintre pacientii straini, cei doi frati spun ca cei mai dificili sunt francezii. “Au credinta ca sunt superiori, iar noi plecam cu handicapul brandului de tara. De altfel, orice pacient strain vine un pic temator, iar noi trebuie sa fim atat de buni sa ii inedpartam aceasta temere”.

“Noi credem ca in urmatorii 5 ani daca criza se va mentine probabil ca vom lucra in principal pentru pacientii din strainatate”, mai spune Dragos Popescu.

Recent, cei doi au infiintat si o fundatie pentru a veni in ajutorul romanilor care nu isi permit sa achite serviciile stomatologice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri