Proiectul Orasul Tuturor, initiat de Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania, a fost dezvoltat de membri ai companiei romanesti de aplicatii online si ales in cadrul Galei ReStart Romania pentru a primi o finantare de 5.000 de dolari.

In Romania exista 700.000 de persoane cu dizabilitati care nu au o viata publica. Aproximativ jumatate din cladirile de interes public (scoli, primarii, spitale, tribunale) sunt inaccesibile pentru persoanele cu dizabilitati, iar lipsa unei infrastructuri care sa le permita mobilitatea face ca doar 27.272 dintre acestea sa aiba un loc de munca.

“Prin aceasta harta persoanele cu dizabilitati vor putea vedea mai usor care sunt locurile accesibilizate, indiferent ca ele sunt institutii publice, de cultura ori mijloace de transport in comun. De asemenea, aceste persoane vor putea pune presiune asupra autoritatilor pentru a le imbunatati accesul in astfel de locuri, de acum inainte”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO & founder Zitec.

Citeste si:

“Orasul Tuturor are in spate 2 motivatii puternice: una organizationala, de a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, si una personala, de a incerca sa gasesc solutii. De obicei incerc sa fac lucrurile sa se intample, iar Restart a venit intr-un moment potrivit. Atat pe noi ca organizatie, cat si pe mine, ne-au motivat persoanele cu dizabilitati care ne-au spus ca o astfel de platforma le-ar face viata mai usoara. Cred ca e usor sa faci proiecte de impact atunci cand ai clar in minte persoanele pentru care lucrezi”, a spus Silvia Ursu, coordonatorul proiectului Orasul Tuturor.

In cadrul maratonului de programare de 48 de ore organizat de TechSoup, echipa de voluntari compusa din Eduard Budacu, Vlad Rosca, Vlad Stefanescu si Bogdan Ungureanu, a realizat atat prototipul unui website, disponibil la adresa www.orasultuturor.ro, cat si prototipul unei aplicatii Android, disponibila in Google Play.